Heinäkuun 1. päivä on Suvannolla Superlauantai - Pesistä pelataan pitkälle iltaan saakka
Julkaistu: 29.06.2023 21.47

Heinäkuun 1. päivä on Suvannolla Superlauantai - Pesistä pelataan pitkälle iltaan saakka

Suvannon pesäpallokentällä on 1.heinäkuuta suuren urheilujuhlan tuntua, kun ylivieskalaisen urheilun kruununjalokivet Kuula ja Kivimiehet tarjoavat yleisölle lauantaiviihdettä pitkälle iltaan saakka! Kuulan suomensarjajoukkue korkkaa Superlauantain kello 15, Vaasan Maila ottaa mittaa voittamattomasta ylivieskalaisjoukkueesta. Iltapelissä Maakuntasarjaa ilman tappioita läpi pelaava Kivimiehet kohtaa Halsuan Toivon kello 18. Jos suomensarjaottelu venyy, siirtyy Kivimiesten peli sen verran, että nuoret soturit saavat asiaankuuluvat lämmittelyt tehtyä.


Kuulan ja Vaasan Mailan kohtaamisessa nähdään kaksi huippulukkaria. Kumpi on lautasen herra - nuori ja nälkäinen Niklas Vähä vai kokenut ykköspesisjyrä Mika Joensuu?

Kuula on porskuttanut tällä kaudella voitosta voittoon. Ylivieskassa on kasassa on yksi suomensarjan potentiaalisimmista nousijajoukkueista. GM Vähä aloitti röyhkeästi kilpavarustelun jo ennen juhannustaukoa houkuttelemalla Kuulaan takaisin huippuetenijä Juho Matolan, joka on täysipainoisesti joukkueen mukana heinäkuun jälkeen.

Kuula oli edellisen kerran tulessa juhannusviikolla, jolloin joukkue kaatoi tyylipuhtaasti Teemu Isokedon ja Tuomo Lönnmarkin tähdittämän Vimpelin Vedon. Suvannolla pelattu ottelu Vetoa vastaan oli erittäin kiihkeä, eikä jäänyt viihdearvossa milliäkään korkeampien sarjatasojen peleille. Lauantaina Suvannolla on lupa odottaa kunnon pölinää.

Superlauantaina Kuulaa vastaan asettuvan Vaasan Mailan kausi on ollut suuri pettymys. Ennakkokaavailuissa Maila oli yksi länsilohkon suosikeista, mutta seitsemästä pelistä vaasalaiset ovat raapineet kasaan vain yhden voiton. Mailan joukkueessa nähdään useita Kuulan ykköspesisaikojen verivihollisen Vähäkyrön Viestin pelaajia, kuten lukkari Mika Joensuu. Kuulan ja Mailan välisestä kohtaamisesta on lupa odottaa huomattavasti tasaisempaa kuin, mitä sarjataulukon perusteella voisi olettaa. Kautta on vielä yli puolet jäljellä, eikä Vaasassa varmasti ole heitetty hanskoja tiskiin pudotuspelihaaveiden osalta.

Superlauantain jälkimmäisessä pelissä saadaan jännittää, lyökö Kivimiehet taululle yli 40 juoksua. Joukkue ei ole koskaan hävinnyt maakuntasarjassa, eikä voittoputkelle näy suurempia uhkakuvia myöskään lauantaina. Halsualaisille pisteenkin tiristäminen olisi torijuhlan paikka.

Suomensarjaotteluun liput 10 euroa. Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7