Torstai-illassa palkittiin onnistujia ja ahertajia
Julkaistu: 24.09.2022 23.51

Torstai-illassa palkittiin onnistujia ja ahertajia

Torstai-iltana vietettiin Kuula-pesiksen päättäjäisiä Taanilassa. Illan aikana muisteltiin mennyttä kautta sekä palkittiin kauden onnistujia ja ahertajia.

Seuran pienimmät, pesäpallon parissa hauskaa pitäneet G-juniorit palkittiin kaikki mitalein.
Iloisella meiningillä pelanneista F-tytöistä palkittiin kehittyneimpänä ulkopelaajana Minea Pylväläinen, kehittynein sisäpelaaja oli Fiia Niskakangas ja tsemppipelaajaksi Ronja Kokkonen.
Kesän aikana 29 peliä voittaneista F-pojista kehittynein ulkopelaaja oli puolestaan Albert Kirstinä, kehittyneimmäksi sisäpelaajaksi valittiin Reko Koponen ja tsemppipelaajaksi Viljami Manninen.
King Meal turnauksessa pelisarjan voittaneet sekä aluesarjan hopealle päätyneistä E-pojista kehittynein ulkopelaaja oli Tuukka Kauppinen, kehittynein sisäpelaaja Aleksi Manninen ja tsemppipelaaja Akseli Pesonen.
Kilpasarjasta kovia pelejä hakeneista ja lopulta neljännelle sijalle yltäneistä D-tytöistä valittiin parhaaksi ulkopelaajaksi Janica Salmela, paras sisäpelaaja oli Iida Kumpula ja kehittynein pelaaja Ingrid Sandholm.


Miehissä pelattiin niin maakuntasarjaa kuin suomensarjaakin. Miesten suomensarjassa pelattiin aina lohkofinaaleihin saakka. Miesten maakuntasarjan paras ulkopelaaja Viljami Viitanen, paras sisäpelaaja Eetu Haapakoski ja tärkein pelaaja Markus Matikainen. Miesten suomensarjassa parhaaksi ulkopelaajaksi palkittiin Joni Jokilehto, parhaaksi sisäpelaajaksi Niklas Vähä ja tärkeimmäksi pelaajaksi Jere Achren.

Kuulattaret pelasivat kuluneella kaudella niin tyttöjen superpesiksessä kuin naisten ykköspesiksessäkin, päästen aina pudotuspeleihin saakka. Tyttöjen superpesiksen paras ulkopelaaja oli Meeri Seppälä, paras sisäpelaaja Nea Tuikka sekä kehittyneimpänä pelaajana valittiin Kerttu Siipola. Naisten ykköspesiksen paras ulkopelaaja oli Anni Kotimaa, paras sisäpelaaja Jenni Matola ja tärkein pelaaja Tea Santahuhta.


Joukkuekohtaisten palkintojen lisäksi jaettiin myös jaoston valitsemia tunnustuksia

Vuoden pesisjoukkueeksi valittiin seuraa niin alueleirillä, valtakunnallisella Naperoleirillä kuin Pohjois-Suomen aluesarjassakin edustaneet F-pojat. Kesän aikana pojille kertyi 33 ottelua, joista peräti 29 voittoa. Iloinen tekemisen meininki välittyy myös kentän laidalle.
Vuoden juniorivetäjinä palkittiin D-tyttöjen valmennustiimi, johon ovat kuuluneet Katja Haapakoski, Heikki Kumpula, Miina Mehtälä, Lotta Myllylä ja Kaisa Pylväs sekä joukkueenjohtaja Anu Alila. D-tyttöjen valmennustiimi ja joukkueenjohto järjesti tytöille laadukkaita harjoituksia ja pelejä talven ja kesän aikana runsaasti. Joukkueen ja tyttöjen kehitys näkyikin Pohjois-Suomen kilpasarjassa ennakkoluulottomina otteita.
Vuoden pesisperheeksi valittiin Soinien perhe. Tämän pesisperheen isä Aimo oli kesän aikana kaikissa naisten kotiotteluissa järjestysmiehenä. Äiti-Merja hääri kesän kioskivastaavana. Fiona pelasi hienon kauden naisten ykköspesiksessä ja tyttöjen superissa sekä toimi ohjaajana pesiskoulussa ja valmensi G-junioreita. Lisäksi perheen esikoinen Inka toimi kesän aktiivisesti pesäpallon parissa Sotkamossa.
Vuoden pesäpallonuori on naisten ykköspesis- ja tyttöjen superpesisjoukkueen runkopelaajiin kuuluva Anni Kotimaa. Anni on toiminut ohjaajana pesisliikkarissa, apurehtorina pesiskoulussa ja valmentajana G-junioreille. Lisäksi Anni on ehtinyt myös tuomarivuoroihin.
Vuoden toimitsija on Miina Mehtälä, joka oli osa D-tyttöjen valmennustiimiä sekä kirjuroinut ahkerasti korkeimmilla sarjatasoilla.
Vuoden aktiivit ovat Johanna ja Toni Seppälä. Johanna ja Toni ovat pitkän linjan pesisihmisiä - rakkaudesta lajiin. He ovat uurastaneet aktiivisesti pesäpallon ja Kuula-Pesiksen hyväksi niin näkyvissä kuin näkymättömissäkin tehtävissä myös tänä vuonna.
Vuoden tuomari on nuori ja lahjakas Elias Vuolteenaho. Elias on tuomaroinut kesän aikana kymmeniä pelejä pesisleireillä sekä kotikentällä Suvannolla. Elias näyttää esimerkkiä, kuinka pelaajapolku voi haarautua tuomariuraksi jo nuorena.
Vuoden taulunhoitaja on juhlavuottaan viettänyt Timo Mäkiniemi. Timo on pitänyt tulostaulun ajantasalla Suvannon kotiotteluissa jo 20 kauden ajan.
Vuoden pesisteko palkinnon sai kuulattarien joukkueenjohtajat Jaana Matola ja Maria Rautionaho organisoidessaan nuorten kesätyöllistämisen kioskimyyjiksi. Kesätyösetelien ansiosta nuoret kesätyöntekijät toimivat kioskimyyjinä edustusjoukkueiden kotiotteluissa. Se helpotti taustajoukkojen talkoourakkaa huikeasti.

Kuula-Pesis kiittää pelaajia, valmentajia ja taustavoimia kuluneesta kaudesta.


Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7