Tyttöjen Itä-Länsi ottelussa mukana Kuulasta Jenni Matola
Julkaistu: 12.07.2022 19.49

Tyttöjen 45. Itä-Länsi pelattiin Tampereen Kaupin upouudella pesäpallostadionilla. Pesäpallo juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan ja tapahtumaa juhlittiin monin tavoin Tampereella.

Kuulasta mukana arvo-ottelussa oli Naisten Ykköspesistä ja Tyttöjen Superpesistä pelaava Jenni Matola. Ensimmäisellä jaksossa Jenni pääsi pelaamaan 1.kärkenä sisällä ja 2-pesävahtina ulkona. Arvo-ottelun luonteen mukaisesti kokoonpanoja vaihdetaan toiselle jaksolle jossa Jenni siirtyi etenijäjokeriksi.

Peli oli tiukkaa kuten tapahtumaan sopiikin ja ratkesi vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen Idän hyväksi lukemin 2-1 (0-3, 8-7, 1-1, 2-1). Länsi käynnisteli 2.jakson 4.tasoittavallaan tilanteessa 8-5 loppukiriä ja Jenni pääsikin tuomaan Lännen 8-6 kavennuksen. Lopulta kiri jäi vajaaksi kun kahden palon tilanteessa Lännen etenijä paloi aivan kotipesän kynnykselle. Tasatilanne olisi tiennyt Lännen voittoa, mutta nyt siis jatkovaiheiden jälkeen voiton veikin Itä.

Ottelua seurasi Kaupissa 856 katsojaa jotka saivat siis nähdä viihdyttävää huippupesistä. Kuuluttaja totesikin että paikalla on ikäluokan Suomen parhaimmisto, joten pelin tasokin oli sen mukainen.

Hienoa oli myöskin nähdä että pienistä seuroista pystyy ponnistamaan näinkin pitkälle. Jennin lisäksi aluetta edusti Riikka Polso joka on Veteli Pesiksen kasvatteja. Poikien ottelussa nähtiin Kannuksen Uran Eliel Koskela.