Kuulattaret tyttöjen Suomen mestareita!
Julkaistu: 25.09.2023 22.52

Kuulattaret voittivat maanantai-illassa Suomen mestaruuden. Ratkaiseva kolmas tyttöjen superpesiksen finaaliottelu pelattiin Laitilassa. Edeltävät ottelut olivat aina päätyneet kotijoukkueiden voittoon ja avausjakson voittaneen joukkueen tappioon. Kolmannessa pelissä Kuula asteli heti pelin alussa 0-6 johtoon ja piti tämän johdon koko jakson ajan. Toisen jakson alkupuolella Laitila karkasi 4-0 johtoon, tytöt kimmersivät itsensä tasoihin kolmannen tasoittavalla ja tekivät viimeiseen vuoroon vain kolme nopeaa paloa Laitilasta.

Tyttöjen superpesisjoukkuetta kaudella edustivat Sofia Huusko, Nina Jutila, Vilma Järvinen, Pinja Karttunen, Lottaliina Markkula, Laura Puurula, Saaga Rautionaho, Pinja Salmela, Meeri Seppälä, Kerttu Siipola, Jenni Siltakoski, Odessa Tiitto, Nea Tuikka ja Carita Tunkkari. Pelinjohdosta, valmennuksesta ja huollosta vastasivat Toni Seppälä, Johanna Seppälä, Elina Huusko, Esa Ihalainen ja Jere Suhonen.

Kyseessä on Ylivieskan Kuulan seurahistorian ensimmäinen SM-kulta pesäpallosta ja koko entisen Keski-Pohjanmaan pesiksen alueen ensimmäinen tyttöjen SM-mitali. Kuulalle edeltäviä SM-mitaleja olivat 2019 voitettu C-tyttöjen hopea ja 2003 saavutettu C-poikien pronssi.