Tyttöjen finaalisarja tasoihin kotiyleisön edessä
Julkaistu: 24.09.2023 10.18

Tyttöjen superpesiksen finaalisarjaa pelattiin lauantaina Suvannolla. Toinen finaaliottelu pelattiin yli 400-päisen yleisön edessä. Laitila oli, viikkoa aiemmin pelatussa, ensimmäisessä koitoksessa supervuoron jälkeen parempi. Pelin sävel olikin selvä, voitolla ratkaisu siirtyisi Laitilassa pelattavaan kolmanteen finaaliin, häviöllä juhlittaisiin seurahistorian ensimmäistä hopeaa tästä sarjasta.

Ensimmäisellä jaksolla Laitila pääsi jo ensimmäisessä sisävuorossaan parin juoksun etumatkalle, eikä kotijoukkueen sisäpeli päässyt pyörimään riittävällä tasolla. Lopputuloksena ensimmäisestä jaksosta 0-3 tappio. Toisen jakson alkuun Kuula rakensi kärjestä palottoman ajolähdön, johon asettui lyömään Nea Tuikka. Tuikka löi pallon takaa läpi ja tyhjensi pajatson, kenttä rullasi ympäri ja Tuikalle kirjattiin lyötyjen tilastoihin kunnari ja kolme tavallista. Toinen jakso jatkui pienoisessa johdossa ja sen loppulukemiksi kirjattiin 6-2.

Ottelu jatkui supervuoroon, jossa Laitila sai rakenneltua kahden palon ajolähdön ja kirjauttivat taululle yhden juoksun. Kuulan sisävuorolla kärjestä rakennettiin yhden palon ajolähtö, josta Tuikka tasoitti pelin. Tarvittavaa toista juoksua ei kuitenkaan syntynyt ennen palojen täyttymistä, joten suuntana kotiutuslyöntikilpailu. Kotarissa Laitilan ensimmäiset viisi paria pidettiin juoksuitta ja tasoittavalla vuorollaan ensimmäisenä lyöntipaikalle asteli Saaga Rautionaho, jonka vastustamattomalla välilyönnillä tuli kotiin Pinja Salmela. Kuula palkitut ottelussa olivat Nea Tuikka ja Meeri Seppälä.

Tämän voiton myötä unelma Suomen mestaruudesta elää yhä. Suvannolla näitä nuoria naisia ei enää nähdä pelaamassa tälle kesää, sillä ratkaisuottelu käydään huomenna maanantaina Laitilassa. Tämän ottelun voittaja juhlii mestaruutta ja häviäjä saa hopeaa.

Kuva: Henna-Miia Alanko