Saari päätti hiihtokauden Lapponia-hiihdon voittoon
Julkaistu: 13.04.2024 12.15

Saari päätti hiihtokauden Lapponia-hiihdon voittoon


Kuulan Anna-Kaisa Saari (Suomen Konetalo Oy) voitti Lapponia-hiihdon viimeisen 80 kilometrin Karra Huikon osakilpailun. Saari löi dramaattisessa loppukirissä 0,9 sekunnilla Josefiina Böökin. Katariina Lonka jäi 2 sekuntia. Kolmikko matkasi koko 80 kilometriä samassa ryhmässä vetojuhdan vaihdellessa. Kokonaiskilpailussa Anna-Kaisa oli kolmas.

Saari oli ensimmäisessä maanantain 60 kilometrin Kemiön Kikerössä neljäs, mutta jäi kärjestä runsaan yhdeksän minuuttia. Toisessa Himmerriikin 50 kilometrillä Saari oli kolmas jääden kärjestä puoli minuuttia. Komea voitto viimeisessä ja pisimmässä Kurra Hukon osakilpailussa maistui. Saari kuitenkin vähän harmitteli ensimmäistä osakilpailua, jossa ero kärkitaistoon retkahti liian pitkäksi.

- Hiihdon kuninkuuslaji eli Lapponia tuli vedettyä kokonaan läpi ja kohtuullisella lopputuloksella. Monenlaista tunnetta, ajatusta ja tapahtumaa mahtui kolmen pitkän matkan rypistykseen. Eka päivänä sää- ja suksihaasteiden myötä huonoa hiihtoa, toka päivänä mukavan jaksavaa tekemistä kaatumista lukuun ottamatta ja kolmantena päivänä 80 kilometrin matka päättyi mun kirivoittoon. Kokonaiskisan palkintona kolmas sija, josta on hyvä ens vuonna parantaa, Anna-Kaisa totesi.

Enni-Sofia Saari (Suomen Kototalo Oy) onnistui myös erinomaisesti viimeisessä osakilpailussa ja lykki yhdeksänneksi. Saari kävi loppukiritaiston Himangan Urheilijoiden Assi Hakalan kanssa. Hiihtäjät saivat 80 kilometrin matkalla toisiinsa eroa yhden sekunnin, Hakalan olleessa lopussa hieman vahvempi. Enni-Sofia lykki ensimmäisessä osakilpailussa yhdeksänneksitoista, toisessa hän oli kymmenes ja viimeisessä yhdeksäs. Kokonaiskilpailussa Enni-Sofia oli kymmenes.

Pirjo Saukko hiihti viimeisen osakilpailun viidenneksitoista, jolla irtosi kokonaiskilpailun neljänneksitoista sija. Ensimmäisessä osakilpailussa Saukko oli seitsemästoista ja toisessa yhdeksästoista.

Hanna Hangasmaa oli 80 kilometrin viimeisessä kilpailussa 21. ja kokonaiskilpailun 17. Kahdessa ensimmäisessä kisassa Hangasmaa oli 24. ja 27.

Erja Hangasmaa voitti N60 sarjan. Naisten kokonaiskilpailussa hän oli 45. Osakilpailusijoitukset olivat 54., 60. ja 68.

Amanda Yli-Futka ei startannut viimeiseen osakilpailuun.

Tulokset kokonaan tästä https://online4.tulospalvelu.fi/tulokset…/fi/2024_lapponia/

Kuvat Touho Häkkinen

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7