Kauden 2023 päättäjäiset ja palkitut
Julkaistu: 01.10.2023 21.59

Kauden 2023 päättäjäiset ja palkitut

Kuulapesiksen kauden päättäjäisiä vietettiin Suvannon pesäpallokentällä sunnuntaina. Päättäjäiset aloitettiin pesistaitokisalla, jossa pääsi testaamaankauden aikana kertyneitä uusia taitoja mm. lyönnissä, heitossa, syötössä, ketteryydessä ja pallon pomputtelussa. Jokaisen joukkueen kolmea eniten isteitä kerryttänyttä muistettiin pienellä palkinnolla. Pesistaitopisteitä oli pitämässä niin jaoston jäseniä, edustusjoukkueiden taustahenkilöitä sekä poikien superpesisjoukkueiden pelaajia.


Pesistaitokisan ja kahvittelun jälkeen siirryttiin palkintojen jakoon. Palkintoja oli tällä kertaa jakamassa Kuulan kasvatit, jo superpesikseen ponnistaneet Jenni Matola ja Aatu Saastamoinen.

Jenni on kuluneella kaudella pelannut ensimmäistä superpesiskauttaan Seinäjoen Maila-Jussien riveissä. Jussittaret ylsivät joukkueena aina mitalipeleihin saakka ja Jenni kiisi joukkueen kärkenä kauden ratkaisupeleissä. Lisäksi Jenni valittiin naisten Itä-Länsiotteluun.

Aatu on pelannut superpesiksen ääressä jo useampia kausia. Kuluneella kaudella Aatu edusti Kempeleen Kiriä ja kausi päättyi mitali kaulassa Tampereen kaaduttua pronssiottelussa. Aatu on edustanut superpesiksessä aiemmin myös Sotkamon Jymyä, mutta Kempeleessä on kulunut jo useampi kausi. Aatu onkin ottanut paikkansa joukkueen runkopelaajissa.

Tapahtumaa juonsi seura-aktiivi ja E-poikien valmennuksessakin mukana oleva Petri Vähäkangas.


Kaikki G-juniorit palkittiin mitalein. Mitalien jaon yhteydessä saatiin kuulla terveisiä junioreiden kesästä. Tulevaisuuden supertähtiä pelasi lopulta kahdessa joukkueessa ja kaikkien ajatuksissa on jatkaa pesäpallon parissa myös tulevaisuudessa. F-juniorit palkittiin myös mitalein. Lisäksi F-junioreista palkittiin kehittyneimpänä ulkopelaajana Ellen Tirri, kehittyneimpänä sisäpelaajana Patrik Jylkkä ja tsemppipelaajana Tuukka Pirinen.


E-tytöt pelasivat peli- ja kilpasarjaa kahtena joukkueena ja kauden ajalle tytöille kertyi yli 60 pelattua ottelua. E-tyttöjen pelisarja joukkueen kehittynein ulkopelaaja on Mette Jaakola, kehittynein ulkopelaaja Enni Haataja ja tsemppipelaaja Annastiina Mäntykenttä. Kilpasarjan joukkueen kehittyneimpänä ulkopelaajana palkittiin Saana Kangas, kehittyneimpänä sisäpelaajana Sanja Vinkki ja tsempparina Silja Kumpula.
E-pojat pelasivat kesällä kovia pelejä ja ottivat nuorella joukkueella oppia tulevalle kaudelle. E-poikien kehittynein ulkopelaaja Santeri Hakalahti, kehittynein sisäpelaaja Joose Vähäkangas ja tsemppipelaaja Lenni Koskela.


D- pojat ottivat pohjoisen alueen kilpasarjasta mukaansa hopeiset mitalit. Valtakunnallisen leirin kilpasarjassa sijoitus oli keskikastissa. D-poikien parhaana ulkopelaajana palkittiin Oskari Kippola, paras sisäpelaaja Eetu Haapakoski ja kehittynein pelaaja oli Leevi Pesonen.


Kuulassa oli pienen tauon jälkeen myös poikien superpesisjoukkue. Joukkue sai niin voittoja, kuin kärsi tiukkoja tappioitakin. Parasta suorituskykyä joukkueesta ei päästy loukkaantumissuman keskellä mittaamaan. Poikien superpesisjoukkueen paras ulkopelaaja Artturi Paavola, paras sisäpelaaja Eemeli Mikkilä ja kehittynein Niklas Vähä.
Maakuntasarjassa edusti Kivimiehet. Kivimiehet marssivat lähes voitosta voittoon, mutta Haapajärviset nakkasivat hieman hiekkaa rattaisiin kesän aikana. Miesten maakuntasarjan paras ulkopelaaja oli Oskari Kippola, paras sisäpelaaja Eetu Paananen ja tärkein pelaaja Aki Sorvoja.

Miesten Suomensarjassa täytettiin tavoitteet ja pelattiin päätyyn asti. Tästä syystä ensi kesänä Kuulassa pelataankin ykköspesistä, sillä joukkue voitto nousukarsintasarjan Sotkamon Jymyä vastaan. Miesten suomensarjan paras ulkopelaaja oli Joni Jokilehto, paras sisäpelaaja Niklas Vähä ja tärkein pelaaja Tuomo Rautio.


Kuulattarien suurimmasta saavutuksesta on tyttöjen sanoin "luettu jo lehdistä", tyttöjen superpesisjoukkueen hankittua seurahistorian ensimmäistä SM-kultaa. Tyttöjen superpesisjoukkueen paras ulkopelaaja Odessa Tiitto, paras sisäpelaaja Pinja Salmela ja kehittynein pelaaja Laura Puurula.
Lisäksi pelattiin naisten ykköspesistä aina playoff-peleihin saakka sielläkin. Nälkää jäi kuitenkin näiden pelien osalta vielä tulevaisuuteenkin. Naisten ykköspesiksessä paras ulkopelaaja Saaga Rautionaho, paras sisäpelaaja Nea Tuikka ja tärkein pelaaja Lilian Koskela.


Lisäksi palkittiin aktiivisia seuratoimijoita ja kauden onnistujia.
Vuoden juniorivetäjäksi valittiin Olli Kippola, joka hyödynsi pitkää pelaajakokemustaan ja pesistietämystään D-poikien pelinjohtajana ja valmentajana.
Vuoden pesisperhe oli Ahlholm-Hakalahden perhe (Eliisa, Henri, Emma, Santeri ja Eemeli), josta äiti-Eliisa toimi F-junioreiden joukkueenjohtajana ja isä-Henri on ollut aktiivisesti lasten harrastuksen tukena. Emma, Santeri ja Eemeli ovat pelanneet, tuomaroineet ja kirjuroineet monen joukkueen peleissä.
Vuoden pesäpallonuoria valittiin kaksi; Meeri Seppälä ja Niklas Vähä. Meerillä oli onnistunut kausi pelaajana, niin B-tyttöjen SM-kultaa kuin paikka NYP joukkueen rungossakin. Seuratyössä Meeri toimi pesiskoulun rehtorina ja F-junioreiden valmentajana. Niklas pelasi B-poikien ja miesten suomensarjan joukkueissa, ollen niiden parhaimmistoa. Niklas valittiin myös edustamaan poikien Itä-Länsiotteluun. Niklas on ollut mukana seuratyössä koulukierroksilla.
Vuoden toimitsija 2023 on Jere Suhonen. Jere on toiminut King Meal-turnauksen ja alueleirin kilpailupäällikkönä, kuulattarien huoltajana, Ruutu+-vastaavana, kuuluttujana sekä muutoin avittanut ottelutapahtumien toteutumista.
Vuoden aktiivi on Jenni Jaakola, joka on toiminut E-tyttöjen joukkueenjohtajana sekä kioskin ja seura-asujen hankintatiimissä. Jenni on aktiivinen vastuunkantaja monessa tapahtumassa ja varainhankinnassa.
Vuoden tuomariksi valittiin Noora Hietasaari. Noora on ottanut vastuuta ja kehittynyt tuomarina kymmenissä tuomaroimissaan otteluissa.
Vuoden taulunhoitajaksi valittiin 21-vuoden kokemuksella Timo Mäkiniemi.
Kentän vanhin on äskettäin 90-vuotta täyttänyt Eero Horttanainen, joka on ollut katsomossa lähes kaikissa edustusjoukkueiden ja nuorten Superin otteluissa.
Vuoden pesisjoukkueeksi valittiin miesten edustusjoukkue, joka jännittävien pudotuspelisarjojen jälkeen varmisti sarjanousun ykköspesikseen neljän vuoden tauon jälkeen.
Vuoden pesisteko on tyttöjen superpesiksen Suomen mestaruus, joka oli seurahistoriassa ensimmäinen Ylivieskan Kuulalle.
Erityishuomionosoituksena kukitettiin Johanna Seppälä, Toni Seppälä, Pyry Haapakoski sekä Harri Koski, jotka toimivat pelinjohtajina syksyn tiukoissa playoff-otteluissa menestyksekkäästi.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7