Kuulan junioreitten pesiskesä 2023
Julkaistu: 11.09.2023 08.00

Kuulan junioreitten pesiskesä 2023

Pelikausi 2023 on saatu päätökseen nuorempien junioreiden osalta. Viimeisimpänä pelikesän päättivät D-pojat, jotka pelasivat viikko sitten lopputurnauksen. Pojille tarttui turnauksesta matkaan Pohjoisen alueen kilpasarjan hopea. Alueen kilpasarjan lisäksi D-pojat leireilivät kesällä Joensuun suurleirillä, jossa kävivät pelaamassa kilpasarjassa useita tiukkoja otteluita. Nähtiinpä suurleirin Itä-Länsissä myös kuulalaisosaamista, kun D-poikien Eetu Haapakoski edusti lännen joukkuetta.
Tällä kaudella Ouhua edustavat, mutta Kuulankin väreistä tutut, Katja ja Mila Haapakoski valittiin edustamaan samalla leirillä Itää tyttöjen kilpasarjaan pelinjohtajan ja pelaajan rooleilla.

E-pojat pelasivat myöskin pohjoisen alueen kilpasarjaa. Pojat hakivat oppia tulevaisuuteen kovien pelien kautta ja pelejä kertyikin kaudelle reilusti sarjan, leirien ja turnausten myötä. Leirimuistoja saatiin niin Kankaanpään tenavaleiriltä kuin Ylivieskassa pelatulta alueleiriltäkin. E-poikien Joose Vähäkangas edusti Kuulaa tenavaleirin Itä-Länsiottelussa.

E-tytöt pelasivat kahdessa joukkueessa, pohjoisen alueen pelisarjassa sekä yhteistyössä Nivala Pesiksen kanssa kilpasarjassa. Yhteisjoukkueelle karttui kilpasarjasta tällä kertaa vain kokemusta. Yhteisillä joukkueilla pelattiin myös King Meal-turnauksessa kahdella joukkueella peli- ja kilpasarjoja sekä Ylivieskan alueleirillä leirisarjaa. Pohjoisen alueen pelisarjassa tytöt olivat runkosarjan kolmansia, mutta ylemmän loppusarjan jälkeen lopullinen sijoitus oli viides. Kankaanpään tenavaleirillä tytöt pelasivat pelisarjaa. Minttu Kauppinen valittiin edustamaan tyttöjen pelisarjan Itä-Länsi -otteluun.

F-junioreista suurin osa aloitti peli- ja pesisuransa tällä kaudella. Junnujen treeneissä ja peleissä on ollut hyvä meininki, uutta on opeteltu ja opittu innolla. Kauden aikana joukkueena on päästy iloitsemaan ensimmäisistä voitoista, pelaamaan reilusti ja myös välillä häviämään. Muutama pelaaja osallistui Nivala Pesiksen joukkueissa King Meal-turnaukseen, Kärsämäen alueleirille sekä Haminan naperoleirille.

G-junioreissa riitti innokkaita pieniä pelureita, kahteen joukkueeseen asti. Niin punaiset kuin keltaisetkin pelasivat kesän aikana aluesarjaa ja osallistuivat keväällä King Meal-turnaukseen. Myös joukkueellinen pelaajia kävivät hakemassa Kärsämäen alueleiriltä ensimmäisiä pesisleirimuistoja. G-junnujen peleissä ja treeneissä on nautittu pelaamisesta ja liikuttu innolla läpi kauden.

Vaikka pesiskesä alkaa olla loppupuolella, on jäljellä vielä kauden päättäjäiset ennen talvikauden harjoituksiin siirtymistä. Kauden päättäjäisiä vietetäänkin koko porukalla syyskuun 29. päivä. Päättäjäisiä odotellessa on seurataan tyttöjen superpesisjoukkueen matkaa playoff-peleissä.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7