PesäKuula NYP, Naisten Ykköspesis

PesäKuula NYP - Pattijoen Urheilijat, Raahe  1 - 0

Ronkaalan pesäpallokenttä, Haapajärvi

Voitto kauden avauksesta

Sää ei hellinyt pelaajia eikä yleisöä PesäKuulan Ykköspesiskaudenavauksessa. Tuuli puhalsi yli 10 m/s ja toi mukanaan vettä, räntää ja lunta. Peli saatiin kuitenkin pelattua ja kentältä voittajana poistui kotijoukkue.

Ensimmäisellä jaksolla tilanteiden tekeminen oli kummallekin joukkueelle haasteellista. Tuuli vaikeutti lyömistä huomattavasti ja kopparit saivat ulkopelissä olla vähillä töillä. Kumpikaan joukkue ei onnistunut kotiutuksissa, joten tauolle siirryttiin 40 minuutin jälkeen tuloksella 0-0.

Toiselle jaksolle tuuli tyyntyi jonkin verran, mikä näkyikin sisäpelissä onnistumisina. Kauden ensimmäisen juoksun toi Meeri Seppälä toisen jakson ensimmäisellä aloittavalla vuorolla Fiona Soinin lyönnistä, joka sirvahti kakkosvahdin räpylästä takakentälle. Toisessa vuorossa Janika Vierimaa löi vastustamattomalla saumalyönnillä Laura Puurulan kotiin ja tilanteeksi 2-0. Toisen vuoron tasoittavalla vuorolla Pattijoki onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1.

PesäKuula ei enää onnistunut omilla sisävuoroillaan lisäämään juoksutiliään. Neljännellä tasoittavalla vuorolla Pattijoki rakensi vielä palottoman ajolähdön, mutta kotijoukkueen ulkopeli pysyi tiiviinä takatilanteessa eikä lisäjuoksuja enää nähty. Peli päättyi kotijoukkueen tuuletuksiin tuloksella 1-0 (0-0,2-1).

Ottelun palkitut: 1. Jenny Niemelä ja 2. Laura Puurula

PesäKuulan ottelut Ykköspesiksessä jatkuvat 17-18.5. tuplapelireissulla Kaakkois-Suomeen PesäYsien ja Kuusankosken Puhdin vieraaksi.