King Meal-turnaus toi satoja junioripesäpalloilijoita Ylivieskaan
PesäpalloJulkaistu: 12.05.2024 20.30

King Meal-turnaus toi satoja junioripesäpalloilijoita Ylivieskaan

Perinteinen King Meal-turnaus pelattiin jälleen helatorstaina 9.5. ja lauantaina 11.5. Yhteensä mukaan oli ilmoittautunut 77 joukkuetta ja kahden turnauspäivän aikana turnaus toikin Ylivieskaan satoja pesisjunioreita. Kahden turnauspäivän aikana saldoksi kertyi 139 turnauspeliä, 3–4 ottelua joukkuetta kohti. Edes kylmä tuuli ei lannistanut innokkaita pelureita, vaan pelaamisesta päästiin nauttimaan onnistumisen ja uuden oppimisen parissa.

D-pojat aloittivat turnauksen torstaina. Kilpasarjassa oli mukana kolme joukkuetta. Kannus voitti oman sarjansa voittamalla kaikki päivän neljä ottelua puhtaasti. Toinen sija Haapajärven Pesä-Kiiloille kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Myös pelisarjassa yksi joukkue pysyi voittamattomana ja pelisarjan voittoon itsensä pelasi Kempeleen Kiri. Toinen sija kolmella voitolla Kajaanin Pallokerholle ja kolmanneksi Kannuksen ura.
D-tytöt pelasivat vain pelisarjaa kahdeksan joukkueen voimin. Sarjan voittoon Ylihärmän Pesis-Junkkarit, toisena Pattijoen Urheilijoiden keltainen joukkue ja kolmanneksi Kannuksen Ura. Myös Kuulasta oli mukana D-tyttöjen joukkue. Päivän ensimmäisessä ottelussa Kuula kärsi käynnistymisvaikeuksista ja kokivat päivän ainoan tappion. Muista päivän otteluista Kuulalle voitto, joka riitti tällä kertaa viidenteen sijaan.

E-junioreitten pelipäivä oli lauantaina. E-poikien kilpasarjan turnausvoittoon itsensä pelasivat Kuulan punaisten joukkue. Finaaliottelussa kaatui Kempeleen Kiri. Voittoon vaadittiin kolme voittoa ja yksi tasapeli. E-poikien pelisarjan turnausvoiton vei Pattijoen Urheilijat, toisena Veteli Pesis ja kolmantena Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Kuulan keltaiset olivat pelisarjan viidensiä ja pelikokemus karttui niin voittojen kuin tappioidenkin osalta.
E-tyttöjen kilpasarjan voiton vei tappiottoman päivän päätteeksi Sotkamon Jymy. Kuulan punainen joukkue kärsi ainoan tappionsa finaalissa, sijoittuen toiseksi. Kolmanneksi itsensä pelasi Simon Kiri. Pelisarjassa Lapuan Virkiä oli päivän kovin, Kärsämäen Katajan ja Haapajärven Pesä-Kiilojen yhteinen joukkue toisella sijalla ja kolmanneksi tuli Ylihärmän Pesis-Junkkarit. Kuulan keltaiset hakivat päivästä mukaan yhden voiton ja rutkasti harjoitusta pian alkavaa sarjakautta varten.


F-junioreitten sarjoja pelattiin lauantaina. Molemmissa, sekä F-poikien kuin -tyttöjenkin, sarjoissa mukana oli 12 joukkueellista nuoriainnokkaitapelurin alkuja. Kaikki F-poikien joukkueet tulivat eri seuroista. Pelejä molemmissa sarjoissa joukkueille kertyi kolme päivän aikana, joissa päästiin laittamaan harjoiteltuja pesistaitoja käytäntöön. Kuulalta oli mukana joukkueellinen F-poikia, jotka saivat kokemusta niin voitoista, kuin yhdestä tappiostakin. F-tyttöjä mukana oli kaksi joukkueellista, Viima avasi oman turnauspäivänsä voitolla ja Tuisku keräsi kokemusta tulevaa varten. Turnauksen pienimpiä olivat lauantaina pelanneet G-juniorit. G-junioreissa oli mukana seitsemän joukkueellista tulevaisuuden tähtiä. G-junioreissa pelattiin pienpesisjoukkueilla ja säännöillä. Kaikki seitsemästä joukkueesta pääsivät kokemaan voiton päivän aikana. Kuulalta mukana oli kaksi joukkuetta, Ketut ja Sudet.


Turnausta oli tukemassa King Meal, Pirjon Pakari Ylivieska ja Kotirannan Vihannesjaloste. Kuulapesis kiittää turnausta tukeneita yrityksiä, talkoolaisia ja tuomareita panoksesta turnauspäivän onnistumisessa.


Kuvat © Mikko Luhtasela ja Miina Mehtälä


Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7