Kuulan kolmikko Hämäläinen, Isokääntä ja Jylhä seitsemänsiä Saariselän MTB Stargessa
Julkaistu: 29.08.2022 09.00

Koko Kuulan kolmikko ylsi samalle seitsemännelle sijalle kolmipäiväisessä Saariselkä MTB Stagessa. Jani Hämäläinen polki M40 sarjassa 7./45 sijan ajalla 9:32:25. Jari Isokääntä oli kymmenen vuotta vanhempien M50 sarjassa 7./14 sijalla ajalla 12:02:28. Ja Piia Jylhä puolestaan otti 7./9. sijan N40 sarjassa ajalla 13:04:25.

Kolmen päivän Saariselkä MTB Stages -kisa ajettiin Hammastunturin erämaassa ja Urho Kekkosen kansallispuistossa 26.-28.8. . Tämä etappikisa on erityinen niin kilpailumuodoltaan kuin erityisen upeiden reittien, järjestelyiden ja tunnelman puolesta. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 220 kuskia.

Ensimmäisen päivän koitos on niin kutsuttu Kulmakurun kierros, pituudeltaan 48 kilometriä ja nousua kertyi 1054 metriä. Etapilla ylitettiin vuolaasti virtaava Tolosjoki kahteen kertaan ja huiputettiin mm. Kaunispää, Urupää ja Iisakkipää sekä nähtiin komea Kulmakuru.

Toisen päivän koitos oli 71 kilometrin mittainen Vellinsärpimän lenkki, nousumetrejä kerättiin

1320. Pitkän päivän reitti kulki mm. Luulammen, Kiilopään ja Ahopään kautta.

Kolmannen päivän päätösetapin pituus oli 52 kilometriä, sisältäen vielä vahvaa jalkaa vaativat 1048 nousumetriä. Reitti sisälsi muun muassa Raututuntureilta aukeavat upeat maisemat Sokostille ja Rautulammen vauhdikkaan ja mutkittelevan 'trail paradisen'.