Jarmo Marttila Ylivieskan Kuulaan ja Koski-Vähälän valmennukseen
YleisurheiluJulkaistu: 16.11.2021 13.44

Jarmo Marttila Ylivieskan Kuulaan ja Koski-Vähälän valmennukseen


Viime kesän Pihtiputaan keihäskarnevaalien voittaja, viidesti 80 metriä ylittänyt Jarmo Marttila siirtyy Jarkko Koski-Vähälän valmennukseen. Samalla keihäänheittäjän seura vaihtuu Kälviän Tarmosta Ylivieskan Kuulaan.

Marttila kiskaisi ennätyksensä 82,04 kesäkuussa Kankaanpäässä. Pihtiputaan keihäskarnevaalien voitto tuli tuloksella 80,56.

Marttila sanoo tavoitteen olevan menestyminen Kalevan kisoissa ja kesän arvokisoissa. Münchenin EM-kisat on 15.–21.8. ja Oregonin MM-kisat käydään 15.–24.7. Joensuun Kalevan kisat on näiden kahden arvoikisan välissä elokuun alussa. Oregonin MM-kisojen tulosraja on 85 metriä ja Münchenin EM-kisojen tulosraja 84 metriä.

- Kahdet arvokisat tekevät ensi kaudesta mielenkiitoisen. Jarkon mukaantulon myötä olemme kasaamassa aiempaa laajempaa taustaverkostoa. Valmennuksen lisäksi tähän kuuluu kaikki muu urheilijalle tärkeä taustaverkosto, sanoo Marttila.

Jarkko Koski-Vähälä sanoo, että tavoitteena on kokonaisvaltainen kehittyminen, missä huomioidaan fysiikka, tekniikka ja harjoitteluilmapiiri.

- Yhteistyössä on tavoitteena muokata harjoittelu sellaiseksi, että Jarmo kehittyy kaikilla osa-alueilla. Ennen kaikkea haetaan kehitystä tekniikassa sekä fyysisessä kestokyvyssä ja -voimassa. Isona asiana on, että valmentaja ja seura pystyy luomaan hyvän ilmapiirin ja fiiliksen harjoitteluun. Tavoitteena on, että Jarmo kokee valmentajan, seuran ja koko verkoston olevan yhteisen tavoitteen takana, sanoo itsekin aikanaan Pihtiputaan keihäskarnevaalit voittanut ja yli 84 metriä kiskaissut Koski-Vähälä.