Pyöräilyjaoston vinkit hyvään liikuntafiilikseen
Julkaistu: 01.08.2022 09.49

Pyöräilyjaoston vinkit hyvään liikuntafiilikseen


Miten saat fiiliksen pysymään hyvänä ja harrastuksen jatkumaan?

Tähän ei ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta, mutta muutama hyvä vinkki:

Tee sitä mistä tykkäät. Jos maastopyöräily on se sun juttu, huippua! Kuitenkin saman toistaminen voi pidemmän päälle alkaa puuduttaa. Heitä joskus reppu selkään ja lähde vain fiilistelemään tai tekemään huomattavasti normaalia pidempi lenkki.

Etsi uusia paikkoja missä voit treenata ja nauttia harrastuksesta! Kuvat 2,3 on Sievin uudelta maastopyöräreitiltä. Ihan huippua miten Sievissä on @rieskaleader tuen avulla saatu harrastemahdollisuudet täysin uudelle tasolle! Ota allesi eri pyörä. Vaikka pitäisit itseäsi lähtökohtaisesti maastopyöräilijänä, ei ole väärin ajaa osaa lenkeistä maantiepyörällä. Erityisesti, mikäli teet samaan aikaan vaikkapa voimaharjoittelua, voit vähentää kehon ylikuormitusriskiä vaihtamalla maastolenkit sileälle tielle. Lisäksi pääset nauttimaan erilaisista maisemista! (Kuva 4) Jos olet kiinnostunut kehityksesi seuraamisesta, tiedät olevasi yhtään kilpailuhenkinen tai uudet kokemukset kiinnostavat, ilmoittaudu mukaan johonkin tapahtumaan. Pyöräilytapahtumista löytyy matkoja ja tyylejä kaikille, hyvin merkatut reitit ja huolto. Voit lähteä retkeilymeiningillä tai testaamaan rajojasi. Rytmitä harjoittelua kevyiden ja raskaiden päivien ja viikkojen mukaan, jotta nautit ainutlaatuisesta kokemuksesta. Hanki tarvitsemasi ohjaus ja tuki, jos epäröit omaa osaamistasi.

Kuvan 5 Tahko MTB on Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma, ja suurin osa kuskeista on harrastelijoita - tapahtuman tunnelma vetää puoleensa!

Vaihda välillä tekemistä kokonaan. Kokeile ihan uusia lajeja. Kuvissa 6 ja 7 on pari pyöräilijöille erinomaisesti sopivaa, yläkropan jumeja huoltavaa ja liikkuvuutta lisäävää aktiviteettia. Veden päällä liikkuessa myös mieli lepää

Lähde mukaan yhteislenkille. Jos yhtään epäröit, uskallatko mukaan - älä epäröi enää! Yhteislenkit on oivia tilaisuuksia tutustua alueen reitteihin ja muihin paikallisiin harrastajiin. Saat vinkkejä ajotekniikkaan ja pyörän säätöihin. Ei tarvitse jännätä, että uupuu tai jää teknisestä syystä välille.

Tässä ihan muutamia nostoja!

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7