ALUELEIRIN TURVALLISUUS – TURVALLISUUSKOULUTUSTA PESÄPALLON OHESSA

Leirille on laadittu pelastussuunnitelma sekä muuta turvallisuuteen liittyvää materiaalia, joihin on hyvä tutustua etukäteen. Leiriläisten majoituttua leirille, on hyvä ottaa muutamia turvallisuuteen liittyviä asioita huomioon. Tässä infossa on vain osa asioista, joita on hyvä ottaa huomioon. Tarkempia turvallisuuteen liittyviä asioita löytyy pelastussuunnitelmasta.

TUTUSTUMINEN MAJOITUSPAIKAN YMPÄRISTÖÖN

Joukkueiden on suoritettava niin sanottu turvallisuuskävely majoitustiloissa sekä sen ympäristössä mahdollisimman nopeasti saavuttua paikan päälle. Turvallisuuskävelyä varten joukkueille jaetaan turvallisuuskävelylomake.


Turvallisuuskävelyssä huomioitavia asioita:

1.Tutustu majoitustilan turvallisuusohjeisiin.
2.Tutustu majoitustilan poistumisreitteihin. Tilasta on vähintään kaksi erillistä poistumisreittiä, jotka ovat merkitty vihreillä opasteilla.
3.Tutustu alkusammutuskalustoon, niiden käyttöohjeisiin sekä sijaintiin. Kouluilla on käsisammuttimia sekä pikapaloposteja.
4.Tutustu majoituspaikan kokoontumispaikkaan. Kokoontumispaikka on ulkona merkitty alue, johon jokaisen on saavuttava, mikäli rakennus joudutaan tyhjentämään jostakin syystä. Kokoontumispaikalla tehdään vahvuuslaskenta ja varmistetaan, että kaikki ovat päässeet rakennuksesta ulos.
5.Laita muistiin majoituspaikan osoite.


KOULUJEN PALOTURVALLISUUSLAITTEET

1. Katajan ja Kiviojan koulut on varustettu paloilmoitinlaitteilla, jotka antavat sisäisen hälytyksen. Hälytys menee lisäksi päivystävän laitosmiehen puhelimeen. Hälytys EI MENE suoraan hätäkeskukseen, vaan havaitessasi tulipalon tai savua, on aina soitettava hätäkeskuksen hätänumeroon 112.


2. Mikäli havaitset palon tai savua, niin soita 112, varoita muita majoittuvia sekä yritä tehdä alkusammutus, jos se on turvallisesti mahdollista tehdä. Poistu rakennuksesta ja siirry kokoontumispakalle. Sulje ikkunat ja ovet, jos sen mahdollista.


MUUTA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA

1. Tupakointi ja avotulenteko on kielletty.
2. Älä jätä sähkölaitteita laturiin, kun poistut majoituspaikasta.
3. Lataa älypuhelimeen hätäkeskuksen ilmainen 112-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta (suositus). Soittamalla sovelluksen kautta hätänumeroon, lähettää sovellus automaattisesti sijaintitietosi koordinaatteina hätäkeskukseen.
4. Majoituspaikoissa päivystää majoitusvalvojat, joilta saat tarvittaessa apua ongelmatilanteissa.
5. Turvallinen leiri tehdään yhdessä!


TURVALLISTA LEIRILLÄ OLOA JA HYVIÄ PELEJÄ!

Pesiksen alueleiri Ylivieska pelastussuunnitelma 2023 .pdf

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7