Uusia biitsivoittajia SM-kiertueelle
Julkaistu: 18.07.2022 09.23

Ylivieskan Kuulan isännöimissä Beach volleyn SM-turnauksessa saatiin uudet voittajat. Oona-Maria Ojala / Vilhelmiina Prihti ja Joona Ilomäki / Akseli Kouki pelasivat itsensä kauden toisen beach volleyn SM-osakilpailun voittajiksi viikonloppuna Kalajoen Hiekkasärkillä. Kaikille muille paitsi Prihtille SM-osakllpailuvoitto oli ensimmäinen uralla.

Miesten finaalissa Joona Ilomäki / Akseli Kouki voittivat parin Kalle Kattelus / Marko Määttänen 21-17, 21-14. Kolmatta kesää yhdessä pelannut voittajapari hävisi turnauksen viidessä pelissään vain yhden erän (Viljamaa/Suonikko).

Turnausvoitto oli kaksikolle ensimmäinen SM-kiertueella, Aiemmin kaksikko on ollut kertaalleen mitaleilla, viime vuonna samaisessa turnauksessa hävittyään tuolloin finaalin. Kattelus / Mättänen kaksikolle yhteinen mitalitila oli kiertueen toinen ensimmäisen tultua kauden avauskisasta Sastamalasta, jossa he sijoittuivat kolmanneksi. Kattelukselle finaalipaikka oli uran ensimmäinen, Määttänen on kahdesti voittanut kiertueella (Kouvola -21 Jyrki Nurmisen kanssa ja Vaala -17 Pyry Topion kanssa).

Pronssille sijoittuivat välierissä hävinneet kolme Pennasen veljestä ja Vili Topio.

Naisten finaalissa nuoret haastajat, vasta 16-vuotiaat Peppiina Mäenpää / Ester Hirvonen, voittivat avauserän 21-15, mutta Sastamalassa Aliisa Vuorisen kanssa avausosakilpailun voittanut Vilhelmiina Prihti vei toisen erän nyt kahden kesän tauon jälkeen kentille palanneen Oona-Maria Ojalan kanssa 21-12. Näin nähtiin turnauksen huipentava kolmas ja ratkaiseva erä, jonka Prihti / Ojala -kaksikko vei nimiinsä 15-12. Hopeapari on hallitseva alle 16-vuotiaiden Suomen mestaripari viime kesältä.

Prihtille turnausvoitto oli SM-kiertueella jo yhdeksäs ja Ojalalle esiintyminen finaalissakin oli uran ensimmäinen. Aiemmin Ojala oli kahdesti kolmas 2019 kesällä Emma Tenhusen kanssa.

Pronssille sijoittuivat Mira Järveläinen / Venla Väärälä sekä Sofia Mäkitalo / Linnea Hautala. Heistä kaille muille kuin Järveläiselle kiertuemitalia oli uran ensimmäinen.

Kauden kolmas ja viimeinen SM-osakilpailu pelataan kahden viikon kuluttua 29.-31.7. Helsingissä, Hietsussa.

SM-finaalit mitellään Tampereen Keskustorilla 12.-13.8. Sinne selviytyy kahdeksan parasta paria rankingpisteiden perusteella.