Kuula Ski Teamillä huippuonnistumien SM-viestissä
HiihtoJulkaistu: 24.03.2024 15.58

Kuula Ski Teamillä huippuonnistumien SM-viestissä


Amanda Yli-Futka, Anna-Kaisa Saari ja Enni-Sofia Saari hiihtivät kahdeksanneksi SM-viesteissä. Joukkue oli sama, jolla Kuula oli kahdeksas alkutalvesta Vuokatin Suomen Cupin viestissä. Lauantaina hiihtosuunnistuksessa SM-hopeaa ottanut Yli-Futka aloitti hyvin, vaikka ei itse täysin tyytyväinen päivään ollutkaan. Kuula tuli ensimmäiseen vaihtoon viidentenätoista 57 sekuntia kärkeä jäljessä.

Toisella osuudella Anna-Kaisa Saari laittoi heti lähdöstä kaasun pohjaan. Ensimmäisellä väliaikapisteellä Kuula oli jo yhdeksäs. Vaihtoon tullessa Saari oli ehtinyt ohittaa kahdeksan kilpakumppania ja sijoitus oli noussut komeasti seitsemänneksi. Saari jäi osuusvoittajasta Krista Pärmäkoskesta vain runsas puoli minuuttia.

Ankkurina Enni-Sofia Saari jatkoi loistavasti Kuulan viestiä. Saari kävi koko matkan tiukkaa kisaa Espoon Hiihtoseuran Rebecca Ehrnrootia ja Ylöjärven Ryhdin Eevi-Inkeri Tossavaista vastaan. Espoolainen oli niukasti vahvempi, mutta Saari sai komean kamppailuvoiton viime vuoden sprintin nuorten maailmamestarista Yläjärven Tossavaisesta ja toi Kuulan maaliin kahdeksantena.

Amanda Yli-Futka oli vähän pettynyt avausosuuteen

- Joukkueelta loistava suoritus. Kiitos ja kunnia kuuluu Saaren siskoille, jotka teki tosi hyvät suoritukset ja mahdollistivat tämän. Oma panos joukkueelle oli heikko, suksen valinta ja voitelu ei onnistunut, ne jäätyivät haastavassa kelissä mikä johti siihen, että ison mäen päältä maaliin luisto oli heikko. Myöskään oma päivä ei ollut riittävän hyvä, eilisen hiihtosuunnistus kisa vei parhaan iskun. Viesti on aina joukkuesuoritus jossa kolmen urheilijan ja kaluston on onnistuttava, tänään suoritus riitti tähän. Varmaan 20 sekuntia jäi jossiteltavaa, eilen ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalin hiihtosuunnistuksessa ottanut Amanda Yli-Futka sanoi.

Anna-Kaisa Saari oli tyytyväinen

- Tänään saatiin hyvä onnistuminen, vaikka Amandalla vähän jäi hampaan koloon suksesta. Mulla oli hyvä suksi ja hyvä vire. Kaikkensa sain annettua ladulle. Kahdeksan kilpakumppania ohitin. Ohi pääsin kohtuudella, vaikka piti koko ajan katsoa mistä pääsee puikkaamaan. Keskikaista oli liukkaampi ja ohittaessa vauhti hidastui, kun joutui ulkokaistalle. Ilman ohituksia aika olis voinut olla vähän parempi.

- Meillä on hyvä yhteishenki. Viestiin on aina omanlainen lataus, jota on vaikeampi saada henkilökohtaiseen kisaan. Yhteinen tavoite nostaa virettä ja puskee eteenpäin.

Enni-Sofia Saari löi loppukirissä sprintin maailmanmestarin

- Mulla meni ankkuriosuus aivan nappiin. Tuli sellainen hyvä taisteluhenki, joka viestissä voi syttyä. Rebekasta jäin kolme sekuntia, mutta voitin Eevi-Inkerin, joka on sprintissä nuorten maailmanmestari. Viimeisen loivan nousun alla olin vielä molempien perässä. Pääsin nousussa Eevi-Inkerin edelle ja hän ei enää loppusuoralla pystynut vastaamaan.

- Mulla oli toimiva suksi, Kuulan väki Amanda ja Anna-Kaisa mukaan lukien karjui ladun varressa niin isosti, että se siivitti hyvään tulokseen, iloitsi unelmahiihdon tehnyt Enni-Sofia.

Seuraavan kerran kolmikko on radalla kahden viikon kuluttua Rovaniemen Suomen Cupissa.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7