Reijonen ja Kukkola Kaustisen kisojen voittoon
Julkaistu: 08.01.2022 10.32

N ja M 20-sarjoissa hiihtävät Jenni Kukkola ja Jarkko Reijonen olivat voitokkaita Kaustisen kisoissa. Jenni Kukkola voitti 50 sekunnin marginaalilla Haapaveden Urheilijoiden Viivi Jylängin. Jarkko Reijonen puolestaan teki eroa kakkoseen Jämin Jänteen Roope Lindroosiin 20 sekuntia ja vauhti olisi riittänyt miestenkin sarjassa toiseen sijaan.

Kisaladulle paluun tehnyt Anna-Kaisa Saari oli kärkikahinoissa naisten 7,5 kilometrillä. Saari sivakoi toiseksi 40 sekunnin päähän Vaasan Hiihtäjien Heidi Lindforsista. N18 sarjassa päivän onnistuja oli Enni Sofia Saari. Saari lykki isosiskonsa tavoin toiseksi ja vauhti olisi riittänyt sarjaa vanhempien ikäryhmässä sarjavoittoon. Jussi Mökkönen oli M35 sarjassa hopealla ja jälleen hyvän perinteisen hiihdon tehnyt Iida Koski-Vähälä N10 sarjan hopealla.

Jarkko Reijonen palasi yli kuukauden toipilasjaksolta ladulle. En muistakaan milloin viimeksi voitin, pitkästä aikaa jaksoin hyvin mennä. Viimeisellä kierroksella vähän pakkanen vaikutti hapen saantiin ja keli oli toki nihkeä. Tämä oli neljäs perättäinen tehopäivä. Nyt sitten palautellaan ensi viikonlopun SM-hiihtoihin. Perjantaina on perinteisen sprintti ja lauantaina vapaan 15 kilometriä, totesi Reijonen.

Ensi viikonloppuna Nuorten SM-kisoissa kaikki matkat hiihtävä Jenni Kukkola oli iloinen voitostaan. Ensimmäinen kierros oli vaikea, mutta sain parannettua toisella. Tuli selvä ero kakkoseen ja ensimmäinen kansallisten hiihtojen voitto. Nyt on tullu kunnon suorituksia ja kunto lähtee paranemaan. Viikon kuluttua Keuruun SM-hiihdoissa hiihdän perjantaina sprintin, lauantaina vapaan kympin ja sunnuntaina Kuula 20-vuotiaiden viestissä, Kukkola sanoi.