A-tytöt sijalle 19
Julkaistu: 29.04.2019 00.00

Sijalle 19.

Lauantaina pitkä päivä Virin salissa jossa ratkottiin A - tyttöjen sijat 17 - 20 valtakunnassa.

Vastaan asettui vuoroillaan perinteikkäitä lentopalloseuroja Oriveden Ponnistus, Vilppulan Tähti ja Oulunseudun a tyttöjoukkueet.

Ensimmäisessä vastaan asettui OuAt joka nyt kohdattiin kolmannen kerran tälläkaudella. Edellisistä tappiot viimesyksyllä 2 - 0 ja maaliskuulta 2 - 1 joten vielä oli revanssihenkeä jäljellä.

Hermostunutta oli alkuunsa tekeminen meiltä aikalisälle 10 - 4 vieraille johon olimma auttaneet vastustajaa viidellä syöttövirheellä. Peli rauhoittui hiljalleen ja Nean ja Sadun syötöillä ote siirtyi hiljalleen meille. Kiinni saatiin vastustaja tilanteessa 19 - 19 jota ennen sekoilu ja virheet oltiin saatu painettua vastustajan kenttäpuoliskolle. Ote säilyi meillä niukasti eränloppuun saakka ja voitto meille 25 - 23.

Toinen erä alkoi nyt paljon tasaisemmissa merkeissä kuin eka. 7 - 8 josta Oululaiset hieman karkuun aina tilanteeseen 10 - 15 ja meidän aikalisän paikka.

Ellan ja Nean syöttövuoroilla tilanne parani huomattavasti 21 - 17 meille. Erän lopussa Nean syöttö pysyi hyvin "ruudussa" tehden pisteet 21 - 24 eräpalloon.

Vastustajan hyökkäysvirheestä saimme ottelun poikki erä meille 25 - 22

Toisessa pelissä vastassa OrPo joka ennalta tuntematon joukkue, pitkiä tyttöjä kuitenkin.

Hyvin tasaisena erää edettiin pisteen kahden erolla kaiken aikaa 24 - 24 25 - 25 josta otettiin komea päänahka 27 -25.

Sitten taasen löytyivät heidän syöttöjänsä Kallinen ja Kilpeläinen jotka riisuivat meidän hyökkäysmahdollisuudet olemattomiin. 10 - 21 näytti tosi huonoilta lukemilta, joita kuitenkin hieman saatiin kaunisteltua. Erä vieraille 25 - 18.

Sitten herkkä pikkuerä, homma hyvin hallinnassa tilanteeseen 8 - 8 hyvillä suorituksilla.

Sitten taas tyttö nimeltään Kilpeläinen vaikutti väkevästi viiteen viimeiseen pisteeseen syöttämällä ja iskemällä palloja meidän kenttään 15 - 10 Orivedelle erä ja ottelu 2 - 1

Kolmas ottelu Vilppulan nuoria tyttöjä vastaan, tosihyviä tyyppejä osa vasta -05 syntyneitä, hyvällä tekniikalla ja pituudella varustettuja pelureita.

Taas hyvin kisassa mukana tilanteeseen 18 - 18 josta vastustajan verkkopelivoima alkoi tehdä pesäeroa erän loppuun. Ei mahdettu mitään monipuolisille hyökkäyksille naapurinpuolelta. 21 - 25 Vilppulalle.

Toiseen erään ei enää oikein näyttänyt pelaavan jalat eikä pääkään. Kovasti sekoiltiin erä pilalle väärillä pelipaikoilla ja huonoilla suorituksilla.

Kuokkaan tuli rumilla lukemilla 10 - 25 ja taidettiinpa jo hiukan huokaistakkin että sarjakausi tuli viimeinkin maaliin pelien osalta.

Vaiherikas sarjakausi pulkassa. On ollut onnistumisia, hiukan vain myöhään loksahti uomiinsa. Tietysti myös huonoja suorituksia mukana, vammoja, sairasteluja, työesteitä, kehittymistä ja ikäväkyllä ei niin kaikiltaosin sitten mentykään lajitaidoissa eteenpäin. On töitä vielä edessä kaikilla osaalueilla.

Tytöt tähtäävät rennommalla asenteella Poweriin Rovaniemelle ja muu orkanisaatio puhaltaa henkeä jonkinaikaa ja aletaan katteleen tulevaa...