Kiisto 2 - Kuula
Julkaistu: 12.02.2019 00.00

Kiisto 2 - Kuula la 9.2

Vaasaan Variskan salille saavuttiin kahdeksan pelaajan voimin, elikkä yksi vaihtopelaaja + libero Vilma.

Ekassa erässä pää ja jalat olivat täysin bussissa, Kiiston passari Viljamaa syötteli seitsemän ekaa pistettä meidän avustuksella kaikilta paikoilta. Erä eteni tasaiseen tahtiin Kiiston hallinnassa jota kuvaa tilanteet 15 - 4, 23 - 8, ja erä 25 - 13 kotijoukkueelle, meillä ei ketään onnistujia.

Odotusarvona että toiseen erään löydetään taistelumieli ja halu olla paremia kuin ekassa erässä.

Huonosti lähti toinenkin käyntiin, taas syötti Viljamaa tilanteeksi 6 - 3 ja Laura peräsalo jatkoi 9 - 3. Tämänjälkeen Julia syötti muutaman kavennuspisteen ja ainoa vaihto Satu Ainon tilalle vastaanottoa vahvistamaan. Mitäs kummaa oltiin tasoissa 11 - 11, 18 - 18 ja rintarinnan vuoroin eräpalloon asti. 24 - 24 tilanteessa vaihto takaisin Aino hyökkäysvoimaksi. Hyvästä vastaanotosta Iida pääsi hyökkäämään keskeltä käsienkautta erän poikki 27 - 25 meille.

Pitkiin aikoihin vieraspeli jossa erän alku oli hallinnassa, erä jolla saataisiin jotakin jo sarjataulukkoonkin, tasapistein edettiin tilanteeseen 17 - 17 saakka.

Ellan kolmella syöttöpisteellä vähän karattiin 20 - 17 johtoon josta vielä parannettiin 23 - 19 tilanteeseen.

Meidän aikalisä tilanteessa 23 - 23 jonkajälkeen Iidan hetki kaksi tarpeellista pistettä, erä meille 25 - 23.

Usein käy näin, että kovan ponnistuksen jälkeen tulee se puhalluksen paikka, neljännessä kävi hieman noin meille.

Aika pian oli tilanne Kiistolle 7 - 2 ja me autoimme omilla virheillä Tultiin kuitenkin taas takaa tilanteeseen 12 - 12 josta meidän aikalisä 13 - 16 Kiistolle.

Tästä kotijoukkue teki tasaisesti pisteitä ja ratkaisi erän meidän virheeseen 25 - 20.

Sitten oli se boonuspisteen aika, hyvin käynnistyikin, saatiin pallot ylös ja hyökättyäkin niistä. Tasaista aina 9 - 9 tilanteeseen josta Kiistolle kaksi seuraavaa pistettä, meidän aikalisä ja vastustajan syöttövirheestä pallo ja piste meille tilanteeksi 11 - 10 kotijoukkueelle.

Lopussa lentishaltiat olivat Kiiston puolella ja viides erä meni 15 - 12 kotijoukkuuelle. Alkuräpellyksen jälkeen komea taistelu kun vastassa oli aivan erinaiset kuin syksyllä käyneet A - tyttöpitoinen joukko.