Pariisi saavutettu Team Rynkebyn matkassa!
Julkaistu: 20.07.2022 10.27

Pariisi saavutettu Team Rynkebyn matkassa!

Teemu Männikkö saavutti lauantaina 16.7. yhdessä Team Rynkeby -joukkueen kanssa matkan määränpään Pariisin. Seuraavassa Teemun kokemukset loppumatkasta.

Dinant - Laon - 157 kilometriä / 1400 nousumetriä

Team Rynkeby Oulun joukkueen matka jatkui 14.7. etapilla Belgian Dinantista Ranskaan Laoniin. Matkaan joukkue lähti aamulla linnahotellissa yövyttyään ja matkaa kertyi päivän aikana noin 157 kilometriä. Nähtävää riitti, ajo kulki jokivartta pitkin Rocroyn juurelle ja siitä seitsemän kilometriä pitkään nousuun. Nousun jälkeen reitti kulki ylängöillä hienoja maalaisteitä Laonin linnalle.Laon - Villeris Saint Paul - 131 kilometriä / 960 nousumetriä

Kahdeksas, ja toiseksi viimeinen etappi perjantaina 15.7. ajettiin välillä Laon - Villers Saint Paul. Etappi jäi viimeiseksi yli sadan kilometrin mittaiseksi siirtymäksi, keli suosi kuskeja ja matka taittui hienoja maalaismaisemia ja pikkukyliä katselleen ja matkasta kiireettömästi nauttien. Matkan päivämatkan ollessa kohtuullinen, ehtivät pyöräilijät pysähtyä välillä jäätelöillekin.


Villers Saint Paul - PARIISI - 97 kilometriä / 515 nousumetriä

Villers Saint Paulista starttasi Team Rynkeby -joukkue matkan viimeiselle etapille kohti määränpäätä Pariisia lauantaina 16.7. Matka päättyi mieleenpainuvaan saapumiseen Leijonapuistoon, jossa läheiset olivat sankoin joukoin vastaanottamassa kaikkia Pariisiin saapuvia 2400 Team Rynkebyn pyöräilijää. Video: perille saapuminen Leijonapuistoon (kuvannut Heidi Männikkö)

Tässä vielä Teemun mietteitä reissusta omin sanoin kerrottuna:

"Kokonaismatka Oulusta Pariisiin oli 1911 kilometriä. Matkalla Saksa oli kuten aiemmin on ollut puhetta, silkkistä maantietä pikkukylien läpi, peltojen sekä metsien välissä. Hollannin läpi mentiin hyvin nopeasti - vain 20 kilometriä - niin siitäpä ei paljon jäänyt kerrottavaa. Belgiassa oli huonoimmat tiet, tuli jopa ihan kotiseutu mieleen, toki mäkiä oli "hiukan" enemmän!

Mieleen jäi erityisesti Hyun nousu, joka meni kyllä ajamalla pystähtymättä ylös asti. Dinantin kaupunki oli myös hieno nähtävyys linnoineen, ja siellä oltiinkin linnahotellissa yö. Siitä jatkettiin aamulla Ranskan puolelle, mäkiä oli jälleen riittävästi! Ranskassa ajettiin alkuun Rocroyn mäelle. Rocroy oli itsessään keskiaikaisena kaupunkina hieno nähtävyys. Matka jatkui Laonin kaupunkiin jossa myös yövyttiin.

Viimeisenä päivänä "siirryttiin" Pariisiin 97 kilometrin matka. Mieleen jäi erityisesti saapuminen Leijonapuistoon, jossa oli läheiset vastassa. Ajoimme kapeaa ihmiskujaa pitkin sinne, missä oli ihmisiä odottamassa tuhansittain ja kannustamassa meitä. Meteli kuului jo kauan ennen puistoa!"

Mikä fiilis reissusta jäi?
"
Reissusta jäi hyvä fiilis, porukan henki oli loistava. Kokemuksena Team Rynkeby ajo Pariisiin on ainutlaatuinen, varmaankin joskus voisin osallistua uudelleen mutta päätös vaatii vähän sulattelua - projektiin sitoutuminen vie paljon aikaa."

Suositteletko Team Rynkeby -joukkueeseen littymistä?
"Kannattaa hakea joukkueeseen, jos vain tuntee että oma kestävyys riittää. Reissussa tulee pitkiä lenkkejä todella kovassa lämmössä monta peräkkäin, mutta ehdottomasti tähän uskaltaa osallistua mikäli pyöräilytaustaa löytyy jonkin verran."

Tuliko teillä reissussa vastaan yllättäviä ongelmia?
"Yllättävän vähän oli ongelmia, muutaman tien oli saksalaiset kaivaneet välillä pois mutta kiertotiet löytyi aina!"

Reissun päätteeksi myös Teemua oli Pariisissa vastassa oma perhe, Heidi ja Tiia. Kiitos Teemu raportista sekä kuvista reissusta ja onnittelut mittavan urakan suorittamisesta. Nyt hyvää palautumista ja muistojen sulattelua... näitä muistoja kelpaa sulatella varmasti pidempäänkin!

Tästä linkistä pääset lukemaan Teemun matkan ensimmäisestä puoliskasta: Teemu puolimatkassa Team Rynkebyn ajossa PariisiinYlivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7