Teemu puolimatkassa Team Rynkebyn ajossa Pariisiin
Julkaistu: 13.07.2022 11.26

Teemu puolimatkassa Team Rynkebyn ajossa Pariisiin


Pyörällä Pariisiin vakavasti sairaiden lasten puolesta

Olemme seuranneet pyöräilyjaoston Teemu Männikön ajoa Oulusta Pariisiin Team Rynkeby Oulu -joukkueen matkassa. Teemu lähti matkaan Oulusta maanantaina 4.7.

Prologi

Matkan ensimmäinen osuus eli prologi oli vapaaehtoinen siirtymä Oulusta Helsinkiin. Ensimmäinen etappi vei Oulusta Ylivieskaan ja matkaa kertyi 142 kilometriä, nousua Stravan tietojen mukaan noin 470 metriä. Toisena päivänä Ylivieskasta ajettiin Kuortaneen urheiluopistolle, vaihtelevissa olosuhteissa kilometrejä taittui 185 ja nousumetrejä reilu 800. Kolmannen päivän ajo jatkui Kuortaneelta Tampereelle, päivä vierähti kosteissa olosuhteissa ja mäkisissä maastoissa jälleen 185 kilometrin mittaisen etapin ja yli 1100 nousumetrin verran. Neljäntenä päivänä oli prologin viimeinen osuus jolloin 184 kilometrin ja edellisen päivän kaltaisen 1127 nousumetrin päätteeksi pyöräilijät saapuivat Suomen porukan matkan varsinaiseen lähtöpisteeseen eli Helsinkiin. Prologin aikana Teemu ehti pyörittää kampea 698,9 kilometrin verran.


Yhteinen ajo kohti Pariisia starttaa

Team Rynkebyn matka Pariisiin starttasi laivamatkan jälkeen sunnuntaina 10.7. aloitusetapilla välillä Lübeck - Walsrode. Matkaa etapilla oli noin 170 kilometriä ja nousumetrejä 660. Toisen päivän etappi jatkui Walsrodesta kohti Tecklenburgia. Päivän matka oli 181 kilometriä ja nousua 620 metriä. Kolmannen päivän määränpää oli Heinsberg, jonne matkaa kertyi koko reissun pisimmän päväetapin verran (227 km) ja nousuakin mukavasti 550 nousumetriä.

Teemu lähetti tiistaina 12.7. meillekin kuulumisia ja kuvia reissusta:

"Matkaa on nyt taitettu reipas 600 km eli noin puolet, tänään ajettiin matkan pisin päiväetappi 227 km. Ollaan lähellä Hollannin rajaa, Rein-joki on ylitetty kuvassa takanani näkyvää siltaa pitkin. Kaksi ensimmäistä päivää oli pilvistä ja vettäkin saatiin, tänään nautittiin ajosta noin 30 asteen lämmössä. Huomenna aamulla Hollannin läpi Belgian puolelle, matkalla käydään ajamassa legendaarinen Mur de Huy. Maissia täällä kasvaa hirviästi ja tiet on silkkistä asvalttia."

Tiimin matka jatkuu tänään keskiviikkona 13.7. Heinsbergistä Alankomaiden kautta kohti Belgiaa, pääte-etappina siintää Dinant. Tällä etapilla vaaditaan pyöräilijöiltä vielä reilusti paukkua reidestä, sillä matkan kovin nousu on Teemunkin mainitsema Mur de Huy, jossa korkeusero on oli 200 metriä ja nousupätkiä löytyy jopa 17 % kaltevuudella. Päviän etapin pituus on 201 kilometriä ja nousumetrejä kerrytetään komeat 1100.

Seuraavat etapit vievät Dinantista Laoniin (14.7.), Laon - Villers Saint Paul (15.7.) ja lauantaina 16.7. joukkue saavuttaa määränpäänsä Pariisin viimeisen etapin päätteeksi.


Tsemppiä Teemulle ja koko Team Rynkebyn poppoolle tuleviin ajopäiviin! Toivotaan kireitä ketjuja ja hyvää jalkaa!

*Mur de Huy on 128 metriä korkea mäki, joka sijaitsee Huyssa, Valloniassa, Belgiassa. Se tunnetaan myös nimellä le Chemin des Chapelles, koska sen reitillä on seitsemän kappelia. Tämä ylämäki on kuuluisa siitä, että se on osa La Flèche Wallonnen ammattimaisen pyöräilykilpailun reittiä. (Lähde: Wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Mur_de_Huy. 13.7.2022)

Tietoa Team Rynkebystä

Team Rynkeby on eurooppalainen hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin ja kerää rahaa vakavasti sairaille lapsille. Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä tanskalaiseen yritykseen Rynkeby Foods A/S:ään, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon. Rynkeby Foods oli matkan pääsponsori, ja hanketta tukemassa oli myös muita yrityksiä. Kaikkien aikojen ensimmäisen Team Rynkeby -joukkueen osallistujat onnistuivat sponsoreiden hankinnassa lopulta niin hyvin, että kun joukkue palasi matkan jälkeen Tanskaan, varoja oli jäljellä vielä noin 5 100 euron verran.

Team Rynkeby lahjoitti nämä rahat Tanskan Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle, ja uusi traditio oli syntynyt!

Tällä kaudella Team Rynkebyhyn osallistuu 2400 pyöräilijä ja 550 huoltotiimiläistä, jotka ovat jakautuneet 65 paikalliseen joukkueeseen 9 eri maassa. Vuonna 2021 Team Rynkeby lahjoitti yhteensä 9,74 miljoonaa euroa vakavasti sairaita lapsia auttaville organisaatioille. (Lähde: Team Rynkeby kotisivut. https://www.team-rynkeby.fi/tietoa-team-rynkebysta... 13.7.2022)

Seuraa joukkueen ajon etenemistä linkistä

https://www.tulospalvelu.fi/gps/2022rynkebyoulu/

#pientenpuolesta #teamrynkebyoulu #teamrynkeby #ylivieskankuula #ylivieskankuulapyöräily