Kuulattaret uusiutuneella joukkueella kauteen 2019
27.2.2019 15:12 Uutiset / Naisten Ykköspesis

Kuulattaret kaudella 2019: Susanna Perälä, Sanna Perälä, Sara Parhiala, Maria Ritola, Pinja Karjalainen, Suvi Sorvisto, Aino Pollari, Kiia Jauhiainen, Jenna Ahlholm, Jenni Matola, Venla Timisjärvi, Laura Varvelin, Noora Kumpula, Anu Nyman sekä kuvasta puuttuvat Oona Kurth & Petra Vepsäläinen

Kevät lähestyy kovaa vauhtia, kuten myös kesän 2019 sarjapelit. Naisten joukkueessa puhaltavat täysin uudet tuulet. Jo muutaman vuoden lähes samana pysynyt Kuulattarien runko on kokenut huiman muutoksen. Tänä kesänä Suvannolla nähdäänkin täysin uusia kasvoja. Ensikauden joukkue sisältää sopivissa määriin kokemusta, mutta myöskin uutta intoa ja tekemisen meininkiä. Kesällä useampi pelaaja pääseekin tekemään debyyttinsä naisten ykköspesiksessä.

Viime kesän jälkeen toistaiseksi pesäpallokentiltä ovat sivussa Sanna Sorvisto, Karoliina Hietala, Ronja Haikara sekä Hanna Muhonen. Osa on päässyt myös ottamaan uuden askeleen urallaan kun Eveliina Rantonen ja Petra Laakkonen siirtyivät Lappeenrannan Pesä Yseihin. Pesä Ysit pelaavat naisten superpesistä kaudella 2019. Myös Linnea Laatikainen on siirtynyt tulevalle kaudelle Kempeleen Kirin naisten superpesis joukkueen mukaan. Aino-Maija Saastamoinen jatkaa ykköspesisuraansa Nurmon Jymyssä sekä Emilia Mansikka-aho Oulunsalon Vasamassa. Kuulattaret kiittävät neitokaisia kuluneista vuosista ja toivottavat hurjasti tsemppiä jatkoon!

Viime kauden joukkueesta Ylivieskassa jatkavat Anu Nyman, Sanna Perälä, Jenna Ahlholm, Noora Kumpula sekä Suvi Sorvisto. Alkusyksystä ykköspesiksen harjoittelurinkiin nostettiin myös Kuulan omia C-tyttöjä. Osa tytöistä on päässytkin ensimmäistä kertaa näkemään myös naisten joukkueen menoa. Tähän mennessä läpimurron naisten rinkiin onkin tehnyt nuori Kuulan oma kasvatti, Jenni Matola. Jenni on esittänyt treeneissä sekä harjoituspeleissä loistavia suorituksia niin mailan varressa kuin räpylässäkin ja näin ollen hänet on nostettu mukaan naisten joukkueeseen.

Syksystä saakka joukkueen mukana ovat tiiviisti harjoitelleet Sievin Sisun kasvatit Sara Parhiala ja Susanna Perälä. Ensi kesänä joukkueessa nähdäänkin siis jälleen siskokset kun nopea kinttuiset Perälät vahvistavat Kuulattarien joukkuetta. Susanna on siskoksista nuorempi. Viime kaudella Sara ja Susanna pelasivat naisten suomisarjaa Sievin Sisussa.

Ykköspesisdebyyttiään ensi kaudella hakevat myös Aino Pollari, Pinja Karjalainen sekä Kiia Jauhiainen. Halsuan Toivon kasvatit Aino ja Pinja ovat molemmat pelanneet juniorivuotensa kasvattajaseurassaan. Myöhemmin tytöt ovatkin siirtyneet Haapajärven Pesä-Kiiloihin, jossa ovat pelanneet tyttöjen superpesistä, sekä naisten suomisarjaa. Molemmilta löytyy myös edustus tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsi otteluista. Myös Kiia on pelannut Haapajärvellä naisten suomisarjaa sekä tyttöjen superpesistä. Kiian kasvattajaseura on Kinnulan Kimmot ja pesisoppinsa hän onkin saanut vanhemmilta sisaruksiltaan. Juniori vuosinaan Kiia on pelannut myös Halsualla sekä Reisjärvellä.

Lisää väriä joukkueeseen ensikaudelle on saatu myös Oulusta, josta harjoituksiin kulkeekin jo lähes täysi autollinen hyvällä huumorilla sekä asenteella varustettuja neitejä. Tutuin kasvo tästä nelikosta Ylivieskalaisille onkin lautasen äärellä häärivä Oona Kurth. Oona nähtiin Kuulattarien lautasen äärellä muutamaan otteeseen jo kaudella 2017, kun farmiyhteistyö Lipottarien kanssa toi Oonan Ylivieskaan. Oonan kasvattajaseura on Oulun Lippo juniorit ja taskussaan Oonalla onkin B-tyttöjen suomenmestaruus Oulun Lipottarien kanssa sekä yksi B-tyttöjen Halli-Sm mestaruus. Myös Venla Timisjärvi on pelannut suurimman osan pesäpallo urastaan Oulussa. Kiimingin urheilijoiden kasvatti on pelannut junnu vuotensa Oulun Lippo junioreissa, jonka jälkeen tyttöjen superpesistä ja naisten suomensarjaa Lipottarissa. Ensikesänä Venla nähdään myös Kempeleen Kirin B-tytöissä.

Ensi kesän joukkueesta Oulussa asustelevat myös Petra Vepsäläinen sekä Maria Ritola. Lisää ykköspesiskokemusta joukkueeseen tuovat Petra ja Maria ovat pelanneet naisten ykköspesistä aikaisemmin myös Helsingin Roihussa. Petra on lähtöisin Helsingistä ja onkin saanut pesisoppinsa pääkaupunkiseudulta. Opiskelujen perässä Helsingistä Ouluun muuttanut Petra siirtyi Lipottariin pelaamaan naisten suomisarjaa. Kesällä 2015 Petra nähtiin myös edustamassa B-tyttöjen Itä-Lännessä. Maria liittyi joukkueeseen mukaan vasta pari viikkoa sitten. Marian oli tarkoitus pelata Superpesistä Lipottarissa ensi kesänä, mutta Lipottarien luovuttua sarjapaikastaan siirto Ylivieskaan vaikutti parhaalta vaihtoehdolta. Marian kasvattajaseura on Keravan pesis juniorit ja hän on aikaisemmin pelannut myös tyttöjen superpesistä Vihdin Pallossa ja Helsingin Roihussa.

Vielä yksi vahvistus joukkueeseen hankittiin Helmikuun alkupuolella kun Reisjärven Pilkkeen kasvatti Laura Varvelin liittyi joukkueeseen mukaan. Aikaisemmin Laura on pelannut naisten suomisarjaa Haapajärven Pesä-Kiiloissa sekä Seinäjoen Mailajusseissa. Viime kaudella Laura pelasi Seinäjoella myös Tyttöjen Superpesistä.

Joukkueen pelinjohtajana tulevalla kaudella nähdään Pyry Haapakoski.


   
Lisää uutisia
Naisten Ykköspesis
«  Huhtikuu   »
Kategoriat