19
TOU
13.00
Naisten Ykköspesis, Naisten Ykköspesis

Kuula - Oulunsalon Vasama  0 - 2

Suvannon pesäpallokenttä

Vahva alku ei riittänyt voittoon

Kuulattarien pelit jatkuivat helteisessä säässä sunnuntaina kotikentällä Oulunsalon Vasamaa vastaan. Oulunsalolla on ollut alkukauden peleissä Kempeleen Kirin superpesisjoukkueesta farmisopimuksen myötä vahvistuksena runsaasti sekä etenemis-, että lyöntivoimaa käytössään.

Peliin Kuulattaret saivat hyvän alun, kun kärkenä pelannut Jenni Matola eteni heti omalla lyönnillään suoraan kakkoselle ja Sara Parhiala lähti perässä etenemään. Saran kentällemenolyönti karkasi kuitenkin 2-pesän päältä hieman onnekkaasti. Vahdin kaaduttua pallo kieri ulkopelaajien ulottumattomiin ja näin Sara kiersi uransa toisessa Ykköspesisottelussa kunnarin Matolan kirmatessa edellä kotiin.

Myös toinen kunnari oli samassa vuorossa lähellä, kun Sanna Perälä tykitti pallon 3-puolelta läpi: edellä kotiin kerkesivät pikkusisko Susanna ja kapteeni Jenna Ahlholm. Sannasta itsestään niukka palo kolmoselle. Kun vielä Maria Ritola kotiutti kunnarin kiertäneen Saran hetkeä aikaisemmin ja Noora Kumpula toi harhaheiton turvin juoksun oli Kuulattarilla turvallisen tuntuinen 6-0 johto 2. tasoittavalle mentäessä.

Osva heräsi kuitenkin peliin ja rakenteli helpohkosti tilannetta päälle, jonka jälkeen palloa lyötiinkin sitten urakalla väliin - viisi kertaa putkeen. Hurmoksen myötä vahvaa sisäpeliä esittänyt OsVan Annika Linna löi pallon 3-puolelta läpi ja yhtäkkiä tilanne kääntyi Osvan 6-7 johtoon. Osva piti Kuulattaria pitkään ulkokentällä ja iskikin 2. vuorossa lopulta 10 juoksua tauluun.

3. Vuorossa peli aukesi jälleen kun Ahlholm löi ajolähtö tilanteessa pallon kolmoskopparin yli maisemiin ja tuloksena kaksi juoksua. Anu Nyman kotiutti vielä Maria Ritolan ja taululle lukemat 9-10. Osva onnistui omalla tasoittavallaan yhden juoksun arvoisesti ja johti näin ollen kahdella juoksulla.

Viimeisessä vuoroparissa Sisukkuus tuli jälleen esiin. Kuulattaret puskivat 3 juoksua lisää Anu Nymanin, Jenni Matolan ja Susanna Perälän lyötyä juoksut naiseen. Tilanne siis Kuulattarille 12-11 OsVan tullessa viimeiselle tasoittavalle. Sisukkuutta ei kuitenkaan palkittu, vaan OsVa tuli niin-ikään rinnalle ja ohi ja näin ensimmäinen jakso Osvalle 12-13.

2.jakson kuva oli Kuulattarilla sama kuin ensimmäisessä pelissä: palloja ei saatu kohdalta kiinni - eikä paikoista tehtyä paloja. Kun sisäpelikään ei rullannut enää toivotulla tavalla: jakso rumasti 0-13 Oulunsalolle.

Pelin palkitut 2-kopparina vahvaa työtä tehnyt ja kaksi juoksua lyönyt Sanna Perälä ja 1. Palkinto hyvässä lyönti- ja juoksuvireessä ollut jokeri Sara Parhiala.

Revanssimahdollisuus saadaan onneksi heti tänä torstaina, kun Kuulattaret matkaavat Oulunsaloon Kirkonkylän kentälle vieraaksi.

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottelu2.py?data=30-4-1&id=34062

Tilastot

0 - 2

Oulunsalon Vasama
12 - 130 - 13

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7