Kuula - Nurmon Jymy  0 - 2

Suvannon pesäpallokenttä

Kuulattarille tappio kauden avausottelussa

Uudistunut Kuulattarien joukkue aloitti kautensa äitienpäivänä viime vuosilta tuttua Nurmon Jymyä vastaan perinteisessä kesä kelissä: hyytävässä tuulessa ja vesisateessa.

Nurmo sai peliin hyvän alun, osin Kuulan räpylävirheiden avustuksella ja näin Jymyn ensimmäisen sisävuoron jälkeen taululla komeili Nurmolle 3 juoksua.Kuulattaret saivat pelin aikana rakenneltua kohtalaisen hyvin tilannetta ja ensimmäinen juoksu syntyi Anu Nymanin mailasta ensimmäisen tasoittavalla, kun Laura Varvelin toi juoksun taistellen. Nurmo jatkoi jaksoa lyömällä juoksun aina vuoroparia kohden, samaan aikaan Kuulattarien sisäpelin sakatessa ratkaisevissa paikoissa.Kolmannen tasoittavalla Venla Timisjärvi löi pallon vastustamattomasti väliin ja näin ykköspesisdebytantille ensimmäinen lyöty juoksu Varvelinin kipittäessä kotiin. Jakson loppuun Nurmo löi vielä 3 juoksua lisää ja Kuulan kiri jäi vajaaksi. Ensimmäinen jakso näin ollen Nurmolle 2-8

Toisen jaksoon Kuulattaret saivat loistavan alun, kun Oona Kurth asteli ajolähtöön lyömään ja pallo 3-rajasta läpi ja hyvin toimineen ykköskärjen Jenni Matola ja Laura Varvelin toivat juoksun naiseen. Ulkovuorokin sai hyvän startin, kun kärki saatiin pelattua pois, mutta Nurmo ei tästä hätkähtänyt. Lyömään asteli tuttu kasvo Suvannolta, kun Aino-Maija Saastamoinen löi pallon pussiin ja Roosa Martinmäki toi kavennus juoksun. Kuulan sisäpeli ei tämän jälkeen lähtenyt enää rullaamaan toivotulla tavalla ja jakson kuluessa Nurmo karkasi hyvillä lyönneillä 5-2 johtoon.

4 aloittavalla Kuulattaret lähtivät takaa-ajoon ja kavennus saatiinkin, kun Noora Kumpula löi pallon väliin ja Sanna Perälä toi juoksun. Juoksut jäivät kuitenkin siihen ja Nurmo pääsi juhlimaan 0-2 (2-8,3-5) voittoa.

Kuulan palkitut pelissä olivat 15-vuotias C-juniori Jenni Matola, joka pelasi sekä kärkietenijänä että ulkona linjassa ennakkoluulottomasti. Ykköspalkinnon nappasi Kiia Jauhiainen, joka ulkokentällä luuti kopparina ja sisäpelissä esitteli lyöntivoimaansa läpilyönnin arvoisesti. Ensimmäisestä pelistä saatiin tärkeää tietoa pelin kehityskohteista.

Peliä lähdetään hiomaan tulevan viikon aikana ja seuraavan kerran pelataan sunnuntaina 19. päivä, kun Suvannolle saapuu sarjanousija Oulunsalon Vasama. Osvan kokoonpanossa nähdään viime kesänä Kuulattarien lautasen ääressä häärinyt Emilia Mansikka-aho. Saavuhan kannustamaan Kuulattaret voittoon klo 13!