Perjantai-illan trilleri Sotkamossa päättyi Kuulan nousujuhliin - Ykköspesistä 2024
Julkaistu: 09.09.2023 15.06

Perjantai-iltana varmistui Kuulan nousu miesten ykköspesikseen kaudelle 2024. Ratkaiseva ottelu käytiin Sotkamossa. Edeltävä sarja Jymyn ja Kuulan välillä oli tasainen ja otteluissa nähtiin tunnetta ja tiukkoja tilanteita. Edellisten otteluiden tapaan, myös kolmas ja ratkaiseva peli oli tasapäisten joukkueiden kamppailu.

Ensimmäinen jakso kului aina viimeisen vuoroparin tasoittavalle saakka tilanteessa 0-0, kunnes Sotkamon Mikke Tschesmenski löi pallon läpi kakkospuolelta kunnarin arvoisesti ja varmisti ensimmäisen jakson voiton kotijoukkueelle.
Toinenkin jakso alkoi sotkamolaisten onnistumisten merkeissä, kun Eero Heikkinen löi pallon takaa läpi kunnarin ja tavallisen juoksun arvoisesti ja myöhemmin Kasperi Vehkaoja kotiutti vielä Heikkisen. Toisessa vuoroparissa Kuulan Juho Matola aloitti takaa-ajon lyömällä pallon läpi ja kiertämällä kunnarin. Vain muutamaa hetkeä myöhemmin Jani Moilasen lyöntivuorolla tuli harhaheitto kakkospuolelta, jolla tauluun lisättiin kolme juoksua. Sotkamon Valtteri Virtanen kierrätti etenijää ykköspesältä aina kotiin saakka erillisillä lyönneillä ja näin neljännen tasoittavalle siirryttiin tasatilanteessa. Kuulan kapteeni Tuomo Rautio otti kuitenkin ratkaisijan viitan harteilleen lyömällä tarvittavan pinnan yhden palon ajolähdöstä.
Supervuorossa Kuulan räpylä piti, sillä sotkamolaiset eivät päässeet kentällä ykköspesää pidemmälle. Tasoittavalla vuorolla Kuulan ykköskärki teki palottoman ajolähdön, johon lyömään tuli kapteeni Rautio. Tuomon maalyönti kakkossaumaan riitti Matolan jaloille ja Kuulan nousuun ykköspesikseen.