Kuulattarien tavoitteena on parantaa viime kaudesta
Julkaistu: 09.05.2023 17.13

Kuulattarien tavoitteena on parantaa viime kaudesta

Ylivieskan Kuulan naisten edustusjoukkue on ollut kaudesta 2020 lähtien joka vuosi vahvempi. Jos sama trendi jatkuu tänä vuonna, kolkuttelee Kuulattaret jo Superpesiksen portteja.

Viime kaudeksi Kuulattaret teki paluun ykköspesiskartalle kahden suomensarjakauden jälkeen. Nousijajoukkueen suoritukset yllättivät varmasti monet, sillä ylivieskalaiset sijoittuivat pohjoislohkossa kolmanneksi ja lunastivat näin paikkansa puolivälieriin. Kajaanin Pallokerho oli pudotuspeleissä vielä liian kova pala Kuulattarille, kun kainuulaiset etenivät otteluparista jatkoon 2-0-voitoin.

Kuulattarien pelinjohtaja Toni Seppälä kertoo, että joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut kohtuullisen hyvin.

- Porukka on talven aikana ollut suhteellisen hajallaan, mutta leiriviikonloput ja pelit ollaan oltu koolla yhdessä. Pikkuhiljaa tilanne alkaa muuttumaan, kun sarjapelit pyörähtää käyntiin ja saadaan lähes kaikki tänne normaaliarkeen matkaan.

Tavoitteena Kuulattarilla on mennä pidemmälle kuin viime kaudella.

- Omassa lohkossa neljän joukkoon sijoittuminen ja puolivälierävaiheen voitto on tavoitteena minimissään.

Seppälä mainitsee Kuulattarien vahvuudeksi tasaisuuden.

- Meiltä löytyy hyvin pelaajia niin etenijän, vaihtajan kuin kotiuttajan rooliin. Uskoisin, että pystytään aika pitkälti koko joukkueella pelaamaan sisäpeliä.

Joukkueella on kokemusta jo kauden verran Ykköspesiksessä pelaamisesta, mikä auttaa jonkin verran peleihin valmistautumisessa.

- Aika paljon joukkueet ovat muuttuneet, aivan kuten meilläkin. Jos viime vuonna ei tiennyt, mihin on menossa, niin nyt jollakin lailla tietää. Toki siellä on joukkueet vaihtunut melko monella. Kajaani taitaa olla melko lailla samoilla pelaajilla liikenteessä kuin viime kaudella.

Kaudesta on odotettavissa erittäin tasainen, sillä selkeää kärkijoukkuetta on pohjois- tai etelälohkosta vaikea ennustaa.

- Kajaani oli viime kesänä kärkipäätä ja kun joukkueessa on vähän muutoksia, niin voisi ainakin olettaa, että he ovat keulilla myös tänä vuonna. Muuten on hankala sanoa, ketkä ovat suosikkeja. Samanlaista selkeää ennakkosuosikkia ei ole, kuten viime vuonna oli Hamina.

Kuulattaret aloittaa kauden tänä viikonloppuna kahdella vieraspelillä. Lauantaina joukkue matkaa Kankaanpäähän Mailajunioreiden vieraaksi ja sunnuntaina bussin nokka suuntautuu kohti Jalasjärveä.

Kauden ensimmäinen kotipeli on ohjelmassa perjantaina 19. toukokuuta, jolloin Pesäkarhut Akatemia saapuu Suvannolle. Heti seuraavana päivänä toinen Satakunnan joukkue – Laitilan Jyske, testaa Kuulattarien kevätvireen.


Naisten Ykköspesis – näin pelataan

Runkosarja

Runkosarja pelataan kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Oman lohkon sisällä pelataan kaksinkertainen sarja ja toista lohkoa vastaan pelataan kertaalleen eli jokainen joukkue pelaa 22 ottelua. Superpesisseuran kakkosjoukkueilla ei ole osallistumisoikeutta Ykköspesiksen ylempiin jatko-otteluihin eikä niitä tämän vuoksi oteta huomioon sijoituksia määriteltäessä runkosarjan päättymisen jälkeen.

Pudotuspelit ja putoamiskarsinta

Puolivälierissä pelaavat neljä parasta lohkon sisällä (1.-4. ja 2.-3.). Ottelut pelataan paras kolmesta-järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneilla joukkueilla.

Välierissä pohjoislohkon runkosarjassa paremmin sijoittunut puolivälierän voittaja kohtaa etelälohkon runkosarjassa heikommin sijoittuneen puolivälierän voittajan ja etelälohkon runkosarjassa paremmin sijoittunut puolivälierän voittaja kohtaa pohjoislohkon runkosarjassa heikommin sijoittuneen puolivälierän voittajan. Välierien voittajat pelaavat loppuottelussa, jonka voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa superpesiskarsintaan.

Superpesiskarsinnassa pelaavat Superpesiksen putoamiskarsinnan voittaja sekä Ykköspesiksen loppuottelun häviäjä. Kotietu on superpesisjoukkueella. Ottelusarjan voittaja pelaa Superpesiksessä ja häviäjä Ykköspesiksessä 2024.

Runkosarjassa lohkoissaan 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet pelaavat lohkon sisällä putoamiskarsinnan paras Voittajat jatkavat Ykköspesiksessä ja häviäjät putoavat suomensarjaan.

Superpesiskarsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Muissa jatko-otteluissa sarjan voittoon vaaditaan kaksi voittoa.

Pohjoislohko

Kajaanin Pallokerho
Lappajärven Veikot
Raksilan Likat, Oulu (Oulun Lippo);
Tyrnävän Tempaus
Pattijoen Urheilijat, Raahe
Puijon Pesis, Kuopio
Seinäjoen Maila-Jussit
Ylivieskan Kuula

Etelälohko

Jalasjärven Jalas
Jyväskylän Kirittäret
Laitilan Jyske
Mailajuniorit, Kankaanpää
Janakkalan Jana
Pesäkarhut-Akatemia, Pori
Pesä Ysit, Lappeenranta
Pöytyän Urheilijat

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7