​Ykköspesiksen otteluohjelmat julki – huippuotteluita heti avausviikolla!
Julkaistu: 20.01.2023 13.21

​Ykköspesiksen otteluohjelmat julki – huippuotteluita heti avausviikolla!

Miesten ja naisten Ykköspesiksen otteluohjelmat on julkaistu. Sarjakausi käynnistyy molemmissa sarjoissa keskiviikkona 10.5. Heinäkuun huipennuksena Ykköspesiksen Itä-Länsi-tapahtuma palaa pesäpallokalenteriin käsittäen sekä miesten että naisten arvo-ottelut.

Heti avausviikolla on tarjolla todellisia huippuotteluita. Miesten välieräuusinnassa Haminan Palloilijat saa vieraakseen Oulun Lipon perinteikkäälle Vallikentälle perjantaina 12.5. ja Jyväskylän Lohi kohtaa viidellä edellisellä kaudella välieriin yltäneen kuopiolaisen Puijon Pesiksen lauantaina 13.5. Superpesiksestä pudonnut Kankaanpään Maila avaa puolestaan kautensa Porin Superlauantai-tapahtumassa.

Jyväskylässä miesten Ykköspesis palaa Hippokselle heti avauskierroksella, kun Kiri 2020 saa vastaansa Kouvolan Pallonlyöjät. Jyväskylän takuulla tunteikkaita paikallisotteluita pelataan Kiri 2020:n ja Lohen välillä peräti neljä runkosarjan aikana.

Naisten Ykköspesiksen joukkueet on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Superpesiksestä pudonnut Pöytyän Urheilijat avaa kotonaan lauantaina 13.5. ja saa vieraakseen Kajaanin Pallokerhon, joka laittoi pääsarjaan nousseen Haminan Palloilijat ahtaalle syksyn välieräsarjassa.

Ykköspesis vierailee kesän aikana myös totutusta poikkeavilla paikkakunnilla. Porin Superlauantain lisäksi miesten Ykköspesistä nähdään Kämärin kentällä Varkaudessa, jonne Puijon Pesis vie kotiottelunsa Jyväskylän Lohea vastaan 21.5. Naisten Ykköspesiksessä lappeenrantalainen Pesä Ysit pelaa sarjapisteistä Tyrnävän Tempausta vastaan Juvalla 1.7. ja Lappajärven Veikot kohtaa Seinäjoen Maila-Jussit Vimpelin legendaarisella Saarikentällä 12.7.

Ykköspesiksen runkosarjat huipentuvat elokuun toisella viikolla. Kausi jatkuu neljän parhaan miesten ja kahdeksan parhaan naisten joukkueen osalta ylempiin pudotuspeleihin, joissa panoksena on sarjan voitto ja nousu Superpesikseen. Loppuotteluiden häviäjät saavat uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa.

Kuulattarien ottelut alkavat 13-14.5. tuplavieraspelireissulla Kankaanpäähän ja Jalasjärvelle

Ykköspesiksen ajantasaiset otteluohjelmat löytyvät tulospalvelusta.

Ykköspesiksen Itä-Länsi tekee paluun – pesäpallokalenteriin uutuus, jota ei ole 30 vuoteen pelattu!

Ykköspesis saa alkavalla kaudella omat tähdistöottelunsa. Miesten ja ensimmäistä kertaa 30 vuoteen pelattava naisten Ykköspesiksen Itä-Länsi tuovat arvo-otteluhuuman Kankaanpäähän lauantaina 15.7.

Saman päivän ohjelmassa on kaksi huippuottelua. Miesten ja naisten Ykköspesiksen tähdet saavat erinomaisen näytönpaikan, kun sarjojen parhaat pesäpalloilijat kootaan Itä-Länsi-joukkueiksi.

Kankaanpäähän luvassa on harvinaisempi huippupesistapahtuma. Kankaanpäässä on aiemmin pelattu tyttöjen Itä-Länsi 1977 ja poikien Itä-Länsi 1988 sekä naisten Liitto-Lehdistö-ottelu 1985. Idän ja Lännen aikuispelaajien kohtaaminen on laatuaan ensimmäinen.

Kankaanpääläisjoukkueista Maila pelaa miesten Ykköspesiksessä ja Mailajuniorit naisten Ykköspesiksessä alkavalla kaudella.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi pelattiin viimeksi Haminassa 2014-16 ja Varkaudessa 2018. Naisten vastaavaa ei ole kertaakaan aiemmin pelattu jaksopelijärjestelmällä, sillä ottelua todistettiin edellisen kerran Ylöjärvellä kaudella 1993.

Lisätietoa: Miika Rantatorikka, Pesäpalloliitto, 040 502 2035

Ykköspesiksen Itä-Länsi: Jani Mäntylä, Kankaanpään Maila, 050 379 9998

Kuva: Tero Siivola

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7