D-tytöt, Pohjoisen alueen pelisarja

Kuula Kuula-Sisu - Kempeleen Kiri, White

Suvanto

D-tyttöjen tappioputki katki, kotivoitto Kempeleen Kiristä

D-tytöt saivat poikki tappioputkensa Kempeleen Kiri White joukkuetta vastaan pelatussa ottelussa. Pelin aikana vaihteli niin joukkueen sisäiset tunnetilat kuin pelin hallinta joukkueiden välilläkin. Yli kolme tuntia kestänyt peli päättyi lopulta Kuula-Sisu joukkueen 2-1 (18-10, 7-19, 5-5, 4-3) voittoon.

Ensimmäisellä jaksolla löytyi kaivattu peli-ilo ja rentous, ulkopelissä heitot alkoivat tulla räpylöihin ja hyvistä suorituksista muistettiin myös tuulettaa. Toisen jakson alku oli hätäistä ja sisälsi paljon omia virheitä. Kempele rokotti näistä ja paineli selvään johtoon. Viimeisten vuoroparien aikana kasattiin oma peli taas näyttämään oikealta ja supervuorossa pystyttiin pinnistelemään takaa rinnalle. Kotiutuslyöntikilpailussa Kempele onnistui kolmen juoksun arvoisesti. Kuula-Sisun neljän ensimmäisen parin onnistuessa, päästiin juhlimaan kauden toista kotarivoittoa. Ottelussa palkittiin ykkösenä kahdesti kunnarin kiertänyt ja hyvässä lyöntivireessä ollut Karita Valtonen, kakkosena varmasti kentälle mennyt kärkietenijä Lottaliina Markkula sekä tsempparina hyväntuulisella peli-ilmeellä esiintynyt Pinja Salonsaari.

Edelliset pelit ovat päättyneet vastapuolten puhtaisiin voittoihin. Vetelissä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueelle jaksoin 22-5 ja 14-4. Pelistä ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa vastustajan ollessa parempi. Yksittäiset hyvät suoritukset sisällä eivät kantaneet paremmille tuloksille Vetelin ulkopelin ollessa vahvaa. Ottelussa palkittiin ykkösenä lukkarina vastustajan peliä vaikeuttanut Lottaliina Markkula sekä kakkosena takakentällä uurastanut Janica Salmela.
Vieraspelireissu naapurikuntaan Oulaisiin päättyi kotijoukkueen voittoon, jaksojen päättyessä juoksueroon. Oma peli oli hengetöntä ja innotonta, kun taas kotijoukkue painoi kaasua lukuisien läpilyöntien myötä. Pelin palkitut kopparin tontilla ahertanut Karita Valtonen kakkosella sekä hyvää vaihtopeliä ja pirteää ulkopeliä esittänyt Aino-Ilona Manninen ykkösellä.
Sievissä pelattu kotipeli Haapajärven pesäkiiloja vastaan kirjattiin lopulta vierasjoukkueen voitoksi jaksoin 3-17, 4-7. Ensimmäisellä jaksolla ei oikein päästy peliin mukaan ja Haapajärven kotiuttajien onnistuessa toistuvasti jaksosta selkeät loppulukemat. Toisen jakson alkuun ottelun kakkospalkittu Mila Haapakoski löi kunnarin ja sytytti joukkueeseen hieman taistelutahtoa. Peli-ilme parantui toista jaksoa myöden sekä ennen kaikkea tason nosto edelliseen peliin oli jo huomattava. Ykköspalkittuna Meea Mustanoja, joka haki takakentältä niin pahoja öyöntejä kopiksi kuin esitteli kovaa heittokättäänkin. Tsemppariksi palkintoraati valitsi lautasen äärellä ahertaneen Aino Kotimaan.

D-tyttöjen pelikausi on puolivälissä ja seuraavan kerran tytöt ovat pelin ääressä jo huomenna, kun vieraspelireissun kohteena on Kinnula ja vastassa Piki-pesis.