Enni-Sofia Saari Huhmarin kotiladuilla ykkönen
HiihtoJulkaistu: 03.03.2024 10.51

Enni-Sofia Saari Huhmarin kotiladuilla ykkönen


FIS Huhmari-hiihtojen pääsarjoissa Kuulan Enni-Sofia Saari otti komean voiton N20 sarjan perinteisen viidellä kilometrillä. Voitto oli niukka kolme sekuntia Himangan Urheilijoiden Assi Hakalaan.

- Vähän oli yllätys, että meni noinkin hyvin. Alussa tuntui, että oma vauhti ei tuu riittämään. Jaksoin hyvin loppuun asti ja jaksoin nousut. Tiesi väliajat edellä meneviin, mutta takaa tuleviin en tiennyt aikoja.

- Suksi toimi hyvin, pystyin rennosti tulemaan ja luisto oli kilpailukykyinen. Mun talvi on ollut nousujohteinen, alkukaudesta oli vaihtelua kisojen välillä paljon enemmän.

Saari starttaa seuraavan kerran ensi viikonloppuna Espoossa nuorten SM-kisosisa, jossa matkoina on vapaan ja perinteisen 10 kilometriä.

Naisten vastaavalla matkalla Anna-Kais Saari ylsi kolmanneksi. Saari ei ollut aivan tyytyväinen tulokseen, vaikka kohtuu hyvä hiihto tulikin. Naisten voiton vei Närpes Kraftin Frida Häggkvist. Toiseksi hiihti Jämin Jänteen Josefiina Böök sekunnin Saarta nopeampana

- En ollut aivan tyytyväinen. Olisi pitänyt olla vähän löysempi suksi. Voitelussa ei ollut sinälään mitään ongelmaa, mutta vähän jäykällä suksella piti puskea ja ja hakea pitoa. Toisaalta ei mulla olisi ollut muutakaan tuolle kelille, paras mitä oli. Joka kelille ei voi olla parasta suksea. Parhaimmillaan voitosta olisin voinut taistella. Mikä on suksen rooli ja mikä oman vireen rooli, on vaikea hahmottaa. Toisaalta jos ei oo paras suksi, ei ehkä saa itsestäänkään ihan parastaan.

Jarkko Reijonen on parantanut sairastelujen jälkeen otettaan. Tänään kovassa seurassa miesten kympillä yhdeksän sija. Eroa muutaman vuoden takaiseen nuorten MM-mitalistiin Alexander Ståhlbergiin raskaalla radalla tuli kolme minuuttia. Miska Poikkimäki Vuokatti Ski Taemista lykki toiseksi ja Eelis Valikaine Inarin Yrityksestä kolmanneksi.

- Olin yllättynyt, että olen pystynyt nyt menemään hyvällä asenteella. Erityisesti ylämäkeen tuntui oikein hyvältä. Myös vauhdinjako onnistui, punaisella menin koko ajan mutta silti jaksoin loppuun asti. Tasaisella hävisin, kun käsistä oli paras puhti poissa. Kokonaisuutena jäi hyvä mieli.

- Ensi viikonloppuna Espoossa nuorten SM-kisoissa on kolme starttia. Perjantaina sprintti ja sitten vapaan ja perinteisen 10 kilometriä.

Jimi Leppälä oli miesten 12. Myös Leppälän seuraava kisa on ensi viikonlopun SM-mittelöt Espoossa.

- Oli hyä kisa, vauhti riitti tähän. Toinen kierros oli ekaa parempi. Lihaksisto oli aika tyhjä, mutta tekniikka pysyi silti kasassa. Huhmarin radat on tosi hyvät, saa mennä kauaksi, että löytyy vastaavaa. Myös suksi toimi tänään.

Kansallisten hiihtojen (nuoret ja veteraanit) sarjoissa Kuulan sijoitukset tässä:

N10:

4. Fiia Myllylahti

M10

3.Vilho Saari

4.Iisak Rautakoski

5.Halti Heinonen

N12

9.Saaga Myllylahti

M12

8.Heikki Saari

M14

5.Evald Peltola

M35

2.Sanna Myllylahti

M55

4.Jukka-Pekka Ojala

M45

3.Roni Knuutila

4.Vesa Moilanen

Tulokset kokonaan tästä https://www.ylivieskankuula.fi/…/5453/online-tulokset-33

Kuvat Markus Haapakoski

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7