Yli-Futka kuudes SM 30 kilometrillä
HiihtoJulkaistu: 07.04.2024 12.11

Yli-Futka kuudes SM 30 kilometrillä


Kuula Ski Teamin Amanda Yli-Futka päätti talven SM-hiihdot 23-vuotiaiden 30 kilometrin kuudenteen sijaan. Anna-Kaisa Saari lykki naisten kisassa myös hyvälle 16. sijalle. Jarkko Reijonen hiihti M23 sarjan yhdenneksitoista 50 kilometrillä.

Yli-Futka yllätti itsensä ja oli tyytyväinen suoritukseen. N23 sarjan kuudes sija toi myös naisten sarjassa kovan sijoituksen ollen kisan 23.

- En todellakaan ois uskonu ennen kilpailua, että oon 23-viotiaissa kuudes. Tuntui, että oli tasonmukainen suoritus. Suksi oli ok ja jaksoin hyvin loppuun, en kyykänny vaikka oli pitkä ja raskas kisa. Keuhkojen kanssa oli kisan puolivälissä haasteita, mutta se meni ohi onneksi ja selvisin maaliin. Maalissa sain keräillä itseäni aika kauan, mutta tähän on hyvä päättää virallinen kilpailukausi, Yli-Futka sanoi.

Anna-Kaisa Saari oli naisten 30 kilometrillä kuudestoista. Sijoitus ei täysin tyydyttänyt. Keli oli haastava, vain hetki ennen kisan alkua alkoi satamaan lunta. Ladulla oli irtolunta ja se pehmeni.

- Mun perinteinen ei ole niin hyvä kuin vapaa. Pehmeällä ladulla en saa parasta osaamista, ylämäessä matkanteosta tuli raskasta. En saanut tuossa kelissä taloudellista etenemistä hyvällä vuorohiihdolla.

- Pieni pettymys oli, kun en päässyt kymppisakkiin. Jäin tavoitteesta

- Erot oli tänään isoja. Osa hyötyi tässä kelissä ja tuulessa peeseitä. Minulle ei osunut oman tason peesiä. Hyödyn kun Johanna Matintalo ja Kerttu Niskanen sai kiinni. Pysyin tasatyönnöllä mukana ja toisen selän takana tuulen suojassa avatulla ladulla oli helpompi hiihtää. Jäin kuitenkin heistä ylämäessä, Saari totesi.

Jarkko Reijonen hiihti M23 sarjan yhdenneksitoista ja sijoitus riitti miestenkin sarjassa 68. sijalle. Matkaan lähti 100 hiihtäjää, joista raskaassa kelissä 17 keskeytti.

- Lihas oli tyhjä kuten usein viime aikoina ollutkin. Ei sieltä kovaa vauhtia löydy mutta onneksi nyt oli matkaa enemmän. Rankka oli reissu. Pääsin kuitenkin sinnikkäästi maaliin.

Tänään raskaassa kelissä nähtiin paljon keskeyttäneitä. Miesten 50 kilometrillä kisassa keskeytyksiä oli 17. Naisten 30 kilometrillä oli 24 keskeytystä. Keskeyttäneiden joukossa oli myös Enni-Sofia Saari ja Jimi Leppälä.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7