Anna-Kaisa Saarella epäonninen kaatuminen sprintin finaalissa
HiihtoJulkaistu: 02.03.2024 10.49

Hyvää kautta hiihtävällä Anna-Kaisa Saarella oli epäonnen naisten sprintin finaalissa FIS Huhmar-hiihdoissa. Saari oli karsinnan kakkonen ja voitti oman alkueränsä. Finaalissa kohtaloksi koitui kaatuminen ja kuudes sija. Enni-Sofia Saari oli hyvässä iskussa. Hän eteni karsinnan 10. sijalla hyvin erävaiheeseen. Vauhti riitti omassa erässä kolmanneksi, jolla ei kuitennkaan finaalipaikka enää auennut. Aada Peltola oli karsinnan 19. Naisten sprinttifinaalin voitto matkasi Närpiöön Frida Häggkvistille. Jämin Jänteen Josefiina Böök lykki toiseksi, Team Skiersin Miia Säilynoja ja Ida Meriläinen kolmanneksi ja neljänneksi, Himangan Urheilijoiden Assi Hakala oli viides ja Kuulan Anna-Kaisa Saari kuudes.

Miesten sprintin mestari oli Kuusamon Erä-Veikkojen Nico Benner, toisena Inarin Yrityksen Eelis Valikainen ja kolmantena Vuokatti Ski Teamin Miska Poikkimäki. Muut finalistit olivat Imatran Urheilijoiden Arttu Turtiainen, Vantaan Hiihtoseuran Mikael rovio ja Team Skiersin Eelis Meriläinen. Jarkko Reijonen oli lähellä finaalipaikkaa. Reijonen oli karsinnan kahdeksas, jolla selvisi helposti jatkoon. Ensimmäisessä erässä Reijonen oli neljäs ja jäi niukasti 0,35 sekuntia finaalista. Myös Jimi Leppälä meni karsinnasta 11. sijalla jatkoon. Toisessa alkuerässä Leppälä oli viides. Mikko Pietarila oli karsinnan 13.

18-vuotiaiden naisten voittoon hiihti Närpes Kraftin Ellinor Halonen. Joensuun Kataja Nella Voutilainen ja Iiris Voutilainen hiihtivät hopea ja pronssi pallille. Tampereen Pyrinnön Hanni Koski oli neljäs, Kankaanpään Urheilijoiden Anna Stenroos viides ja Joensuun Katajan Mandi Mäkinen kuudes.

M18 finaalin kuusi parasta olivat Leevi Passila Hollolan Urheilijat, Aapo Turtiainen Imatran Urheilijat, Kalle Tossavainen Äänekosken Huima, Justus Vihinen Espoon Hiihtoseura, Akseli Pesu Lempäälän Kisa ja Melker Wikblom IF Minken.