Naiset kymmenenneksi Suomen Cupissa
Julkaistu: 17.04.2023 15.05

Naiset kymmenenneksi Suomen Cupissa


Kuula Ski Teamin joukkue Anna-Kaisa Saari, Enni-Sofia saari ja Amanda Yli-Futka hiihtivät kymmenenneksi Rovaniemen Suomen Cupin viestissä. Joukkue paransi parin viikon takaista SM-viestien 15. sijaa komeasti viidellä sijalla. Anna-Kaisa aloitti jälleen vahvasti ja jäi kärjestä vain puoli minuuttia. Ensimmäisessä vaihdossa Kuula oli 11. Enni-Sofia piti Kuulan sijoituksen toisella osuudella ja oli osuutensa 13. Ankkuriosuudella oli Kuulan paras onnistuja. Amanda Yli-Futka ylsi kauden parhaaseen hiihtoon. Hän nosti Kuulan kymmenen joukkoon ja lykki osuusajoissa komeasti kahdeksanneksi.

Joukkueesta Saaren sisarukset sairastivat Inarin kaksi viikkoa sitten olleen SM-kisan jälkeen koronan. Molemmat selvisivät siitä kuitenkin nopeasti kisakuntoon. Anna-Kaisa Saari sanoi, että oltiin tyytyväisiä.

- Yksi sija olisi voinut olla vielä parempi, jos olisi ollut venymistä vielä hieman ollut. Oma hiihto jäi alussa vähän pussiin, kun jouduin lähtemään aika takaa ja en päässyt heti rytmiin. Taktisesti vähän jäi hampaan koloon. Enni-Sofia ja etenkin Amanda hiihti kauden parasta. Parin viikon takainen Inarin SM-viesti antoi uskoa ja pontta, Saari sanoi.

Miesten viestiin Kuula lähti nuorella joukkueella ja tuloksena 19. sija. Joukkueessa hiihtivät 19–20-vuotiaat Jarkko Reijonen, Jimi Leppälä ja Mikko Pietarila. Pitkää toipilaana ollut Jarkko Reijonen sanoi, että kevättalven tavoite on parantaa vauhtia jokaisessa kisassa. Tänään vauhti edelleen parani ja eroa maajoukkuehiihtäjien kärkiporukkaan tuli 1.49. Toisella osuudella hiihtänyt Jimi Leppälä totesi kisan olleen vähän veltto. Eikä ihme, kisan jälkeen hiihtäjälle nousi kuume 39,8 asteeseen. Ankkuriosuuden hiihti joukkueen kuopus Mikko Pietarila.

Suomen Cup jatkuu huomenna naisilla 15 kilometrin ja miehillä 30 kilometrin yhteislähdöillä.

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7