Lasse Härkönen juoksi 140,81 kilometriä Pyssymäen Backyard Ultrassa
Julkaistu: 28.08.2023 13.08

Valtakunnallista kärkeä oleva Kuulan polkujuoksija Lasse Härkönen jaksoi 140,81 kilometriä Pyssymäen Backyard Ultrassa. Kilpailussa kierrettiin 6,7 kilometrin rataa, jonka juoksemiseen oli tunti aikaa. Uusi startti oli tuntia myöhemmin ja mukaan pääsi ne, jotka olivat suorittaneet edellisen kierroksen tunnissa. Härkönen kiersi 21 kierrosta, eli 21 tuntia ja matkaa kertyi 140,81 kilometriä.

Härkösen kierrokset riittivät kuudenteen sijaan. Voittaja Tomi Tuominiemi jakosi peräti 28 tuntia ja juoksi 187,74 kilometriä.

- Kisa itsessään sujui suunnitelmien mukaan 19 tuntia. Sain juostua tasaisia kierroksia rennolla tahdilla. Sitten tuli kaks huonoa huoltoa ja tuli täysi seinä vastaan. Kokemuksena hieno ja todella hyvin järjestetty tapahtuma Nivalan Polun toimesta, Härkönen totesi.