Miesten suomensarja, MSS Pudotuspelit

Kuula - Muhos  2 - 1

Suvanto

RUUTUPAITAISET SONNIT JA FINAALIPAIKKA!

Lauantaina Muhoksella tuomarin pilli vihelsi klo 13. Tuosta pelistä voitto Kivimiehille superin kautta ja ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan oli otettu.

Vain 26 tuntia myöhemmin, pilli vihelsi jo uuden pelin alkaneeksi suvannolla. Ottelusarja nyt katkolla Kivimiehille.
Pilvisestä ja hieman sateisesta säästä huolimatta kentälle saapui parisataa henkinen yleisö katsomaan mahdollista ratkaisevaa semifinaali ottelua.
Kivimiehet ja Muhoksen Pallo-Salamat ovat kesän aikana jo aiemmin pelanneet todella tiukkoja pelejä keskenään. Yhteistä peleissä on ollut kaksi asiaa: Peli on herrasmies peliä ja yhtäkään kertaa peli ei ole ratkennut kahdessa jaksossa.
Ja nyt kun tarkemmin miettii niin onhan siinä kolmaskin yhtenevä asia: Kivimiehet on voittanut aina!

Kotijoukkue Kivimiehet aloittaa sisältä. Ensimmäinen vuoro menee aikalailla lapojen aukaisuun, eikä tulostaululle ilmesty paloja kummempia merkintöjä.
Muhos tulee tasoittavalle ja tekee yhden Sami Lassilan lyödessä Jarkko Sepän.
Toisen aloittavalla Jyri näyttää Lassilalle kaapin paikan lyöden vaihtotilanteessa pallon takaa läpi. Kenttä rullaa ja yleisö syttyy välittömästi Kivimiesten kapteeni Suhosen juostessa suoraan kakkoselle ja Matolan tuodessa 1-1 tasoitusjuoksun!
Janne Vinkki pitää meteliä yllä kotiuttaen kolmoselle ehtineen Paanasen loistavalla saumavedolla.
Kivimiesten 2-1 johtoasema ei kauaa kestä. Jarmo Viittanen kurittaa kotijoukkuetta lyöden pallon jokeen. 1+3 ja Muhos 2-5 johtoon.
Seuraavat juoksut nähdään kolmannen tasoittavalla. Ensin harhaheitolla kotiin Muhoksen kärkenä pelaava Toikkanen. Viittanen lyö Kurkelan ja Pohjolan ja taululla 2-8.
Peli pyörii Muhoksella hyvin ja Toikkanen pääsee kotiuttamaan C-poika ikäisen Aapo Hiltusen. Hiltunen on ehdottomasti Oulun alueen tulevaisuuden lupauksia pesäpallo rintamalla ja oli mukana voittamassa C-poikien Sm hopeaa tämän vuoden Hyvinkään leirillä.
Mutta palataanpas takaisin tähän peliin..
Tilanne 2-9 ja Viittanen käy vielä paukuttamassa kympit täyteen.
Kivimiehet hakevat neljännessä vuorossa ainoastaan hyvää lopetusta jaksolle, jotta ollaan valmiina iskemään toisessa jaksossa. Tilannetta saadaan ja Ylikulju iskee jakson loppuun 3-10 kavennuksen.

Jaksotauolla, makkaramyynnin käydessä kuumimmillaan, Kivimiesten kopissa kerrataan faktoja.
Ollaan aina hävitty Muhokselle eka jakso, mutta voitettu peli. Nyt annetaan yleisölle sitä mitä ne on tullu hakemaan!

Toiselle jaksolle astelee jälleen se joukkue, joka on tullut nousemaan tappio asemasta ja viemään voiton kotiin!
Muhos pidetään nollilla ensimmäisen aloittavalla ja siirrytään tasoittavaan sisävuoroon.
Paluun loukkaantumisten jälkeen kokoonpanoon tehnyt, yksi joukkueen kulmakivistä, Esa-Jussi Kangas iskee pallon väliin ja Matola tuo juoksun! Partala jatkaa lyöden kupperia ja Eetu Paananen ehtii kotiin.
Harhaheiton seuraksena tulleen 3-0 juoksun tuo E-J Kangas.
4-0 luvut taululle kaunistelee Leskelä ja Partala.

Toisen aloittavalla Muhos kaventaa nopeaa. Viittanen iskee 3 juoksua. Ensimmäisellä jaksolla 1+6 tehot lyönyt Viittanen iskee nyt 10 lyötyä täyteen.
Kivimiesten sosiaalisessa mediassa olleet piikittelyt onko Viittanen härkä vai hiiri on ratkaistu nyt. Kyllä se näköjään härkä on!
Vuoroparin viimeisen lyö Sami Lassila ja näin on trilleri taas alkanut.
4-4 lukemissa kotijoukkue pääsee hakemaan uutta karkumatkaa tasoittavallaan.
Vuoron ainoaksi jää Ylikuljun lyömä ja Kankaan tuoma 5-4 juoksu.
3A Muhos pidetään nollilla Partalan ja Leskelän tuhotessa koko vastustajan sisävuoron.
3L on aika iskeä ja viedä peli supervuoroon.
Jyri Suhonen näyttää mallia ja iskee aivan unelma niitin kakkosluukusta läpi. Pallo jokirantaan ja Suhonen kiitää jälleen raikuvien, koko suvannon kattavien aplodien saattelemana kohti kolmosta. Kädet levällään tuulettaen, Suhonen kiertää kunniaa ja taululla vakuuttavat 8-4 lukemat.
Janne Vinkki takoo Ylivieskan jakson viimeisen 9-4 osuman.
Muhos kaventaa 9-5 Hiltusen lyödessä Harri Ojalan vastustattomasti kotipesään.

Edessä jälleen supervuoro. Tämä on pesäpallo viihdettä parhaimmillaan.
Jos on Muhoksen Jamo Viittanen härkä, niin Kivimiesten tallista löytyy sonneja!
330kg elopaino jokeriosastolla on kunnioitusta herättävä lukema ja kestää kyllä vertailun ympäri suomen. Näillä kilomäärillä ei pitäisi enää lyöntipelissä jäädä jälkeen.
Kivimiehet aloittavat sisältä ja järjestävät tilannetta.
Yleisö tietää mitä on tulossa ja lyö kättä yhteen. Kannatushuudot valtaavat ylivieskalaisen pesäpallo pyhätön.
Etenijät odottavat pesillään ja ruutupaitaisia sonneja aletaan ajamaan karsinaan. Janne Vinkki aloittaa ja iskee Matolan. Ylikulju on seuraavana, mutta tällä kertaa palo tauluun. Yleisö ei laannu. Seuraavana Seppälä lyö Suhosen ja 2-0 taulussa.
Peli pyörii ja perältä tehdään tilannetta. Vastoin normaalia käytäntöä, tällä kertaa Juho Matola kotiuttajana. Matola laittaa palloa väliin ja Jutila tuo jo 3-0.
Muhos tulee tasoittavalle ja koittaa parhaansa mukaan päästä edelle. Mikko Tiiro ja Pietari Pohjola lyövät pinnat mieheen. 3-2 lukemissa supervuoro ja sitä myöten koko peli lyödään pakettiin.
Kivimiehet voittavat jälleen ja jatkavat kohti finaaleita!

Tähän loppuun vielä erityiskiitokset loistavista neljästä kesän mittaan pelatusta pelistä muhokselle! Tiukkaa vääntöä herrasmies pelillä.
Iso kiitos myös hyvin mukana eläneelle yleisölle. Ensi viikonloppuna jatketaan. Teitä kaikkia tarvitaan.