PesäKuula NYP, Naisten Ykköspesis

PesäKuula NYP - Janakkala  1 - 2

Suvannon pesäpallokenttä, Ylivieska

Jaksovoitto Janakkalasta

Jokilaakson PesäKuulan ja Janakkalan Janan välisessä pelissä ratkaisu haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, kun jaksovoitot olivat 1-1. Kotiutuslyöntikilpailussa Janakkala oli parempi juoksuin 1-2 ja samoin lukemin pisteet jaettiin myös pelistä.

Ensimmäisellä jaksolla Janakkala pääsi kolmen juoksun etumatkalle ensimmäisessä vuorossa osin PesäKuulan ulkokentän avustuksella. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan hilasi itsensä tasatilanteeseen ennen viimeistä vuoroparia. Viimeisessä vuorossa Janakkala onnistui vielä kahdesti kotiuttamaan etenijän. Omalla vuorolla PesäKuulan kotiutuksessa onnistui kerran. Tässä vuorossa nähtiin myös vaarallinen tilanne, kun Janakkalan lukkari Viivi Keränen syötti taktisen väärän, johon Nina Jutila löi. Pallo osui lyönnistä Kerästä päähän, Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä. Jakso Janakkalalle 4-5.

Toiselle jaksolle saapui sisuuntunut kotijoukkue, joka takoi ensimmäisessä vuorossa 5 juoksua. Kun ulkopelikin saatiin tiivistettyä, ei vastustajalle jäänyt keinoja jakson voittoon, vaan sen vei PesäKuula 6-1.

Ottelun palkitut: 1. Janika Vierimaa ja 2. Odessa Tiitto

Seuraavan kerran PesäKuulan Ykköspesisjoukkue pelaa 31.5. Tällöinkin kyseessä on kotipeli, joka tällä kertaa pelataan Haapajärven Ronkaalassa. Vastustajaksi otteluun saapuu Kajaanin Pallokerho.