AINA, kun pelaaja on Ylivieskan Kuulan tapahtumissa hän tiedostaa, että itsensä lisäksi hän edustaa myös seuraa.
Tämä tarkoittaa, että tapahtumissa SUOSITAAN HYVIÄ KÄYTÖSTAPOJA; ei kiroilla, ei käytetä ulkokenkiä sisätiloissa, ei roskata tai käyttäydytä muuten sopimattomasti.
KAIKKI kiusaaminen, rasismi tai ryhmän ulkopuolelle jättäminen on ehdottomasti kielletty! Jos jotain näistä ilmenee, pitää siitä heti ilmoittaa joukkueen valmentajille.
Kaikki ottelu- ja harjoitustapahtumat ovat päihteettömiä. Alkoholin, nuuskan, huumeiden tai tupakan kanssa on nollatoleranssi.
HARJOITTELU:
Alkaviin harjoituksiin ollaan valmiina salissa ainakin 5 min ennen harjoituksen alkua
Poissaoloista ilmoitetaan hyvissä ajoin (ainakin 2 päivää ennen treenejä)
Harjoituksiin tullaan valmistautuneena, ja mahdolliset omat tarvittavat lämmittelyt tehtynä.
Harjoituksissa pelaajalla on kolme tavoitetta:
1. YRITÄ KAIKKESI = Vain parhaansa yrittämällä voi kehittyä pelaajana seuraavalle tasolle. Älä laiskottele (tee harjoitteita puoliteholla) tai opettele huonoja tapoja.
2. HAASTA ITSESI = Uskalla mennä mukavuusalueesi ulkopuolelle ja tavoitella parempia suorituksia ja uusia ennätyksiä
3. AUTA MUITA KEHITTYMÄÄN PAREMMAKSI = Tuo harjoituksiin positiivista energiaa, tsemppiä ja kannustamista. Ole paras mahdollinen joukkuekaveri!
PELAAMINEN:
Turnaustapahtumat alkavat ja loppuvat valmentajan määrittelemään aikaan
Vieraspeleissä tämä tarkoittaa, että tapahtuma alkaa kun lähdetään Ylivieskasta ja päättyy kun palataan Ylivieskaan
Vieraspeleissä mahdollisesti myös sovitaan yhteinen ruokailupaikka, mikäli se on etäisyyksien mukaan tarpeen
Turnauspäivinä suositaan urheilijalle soveltuvaa ravintoa ja välipaloja:
Ei karkkia, limsoja, sokeroituja keksejä, sipsejä yms. Terveellinen ravinto edesauttaa tekemään mahdollisimman hyvän urheilusuorituksen!
Peliaika ei tule aina jakautumaan tasaisesti, myös siihen pitää osata suhtautua. Kaikki pelaajat ovat aina tasa-arvoisia ja tärkeitä joukkueen jäseniä riippumatta siitä, kuinka paljon hän pelaa.
URHEILIJAN POLKU:
Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että viikossa kehittävää harjoittelua tulisi tunteina olla yhtä paljon, kuin pelaajalla on ikävuosi. Esim. 12-vuotiaalla tämä tarkoittaa 12h./vko.
Tarpeeksi suuri liikuntamäärä edesauttaa urheilijana kehittymistä, ja lajin kokoajan kasvaviin haasteisiin vastaamista. Liian pientä lapsuus ja nuoruusvaiheen liikuntamäärää ei voi myöhemmin korvata millään.
Seura tarjoaa tästä osan, jonka päälle urheilijan tulee liikkua omatoimisesti: koululiikunta, hyötyliikunta (pyöräily kouluun/treeneihin), omatoiminen harjoittelu, toinen laji tai pihaleikit.
Tarpeeksi suuri liikuntamäärä on mahdollista saavuttaa kodin, koulun ja seuran yhteispelillä.