Huhmarin porrasprojektin ruokailu 19.5.
HiihtoJulkaistu: 19.05.2022 13.27

Huhmarin porrasprojektin ruokailu 19.5.

Huhmarin portaiden talkooruokailu 19.5.2022 rinnemajalla

Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille. Olemme saaneet yhdessä aikaan Huhmarin Kuntoportaat. Tähän mennessä on tehty 1300 talkootuntia.

Kiitokset myös Ylivieskan kaupungille, joka on mahdollistanut rakentamisen aikaisen rahoituksen sekä olemme saaneet hyödyntää parakkikoulujen aluslankut portaisiin ja runkoon. Tästä on tullut materiaalisäästöä, jolla saadaan ledivalaistus portaisiin. Samalla lankut menivät hyötykäyttöön (kierrätys).Kaupungille kiitos myös tästä ruokailusta. Kiitos myös Leader rahoitukselle.

Portaiden idean isä on Väinö Haapakoski, suunnitteluvaiheessa Mauri Löytynoja ja Tuomo Koskela tulivat mukaan projektiin. Tämä on poikkeuksellista, että yhdistys vetää näin suurta projektia.

Talkoot alkoivat viimme syksynä puuston raivaksella, pohjatöillä, soranajolla ja lankkujen puhdistuksella. Lokakuussa ennen lumentuloa laitettiin alaosaan pohjalankut paikalleen.

Kevään työt aloitettiin pääsiäisen jälkeen lumen puhdistuksella alaosasta. Talkoita on pidetty maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin noin 5 tuntia/henkilö/päivä. Maanantaina 25.4 alkoi runkojen rakentaminen ja lankkujen irroitus parakkikoulujen perustuksista. Seuraavalla viikolla päästiin portaiden asennukseen. Ja nyt 3,5 viikkoa aloituksesta on portaat, tasanteet ja kaiteet valmiina rinnemajalle asti. Ylimmästä vaiheesta puuttuu vielä muutama porras (materiaali pula) ja kaiteita asennetaan parhaillaan.Ensi viikolla portaat ovat rakenteelliseti lähes valmiit

Talkoissa on ollut mukana 40 henkilöä, 10 henkilöä Maurin porraspojista ja Väinö on hommannut 3-5 henkilön ryhmiä eri kyliltä ja yhdistyksistä. Mauri ja Tuomo ovat vastanneet käytännön toteutuksesta varmalla ammattitaidolla ja ovat saaneet järjestetyä kaikille tekemistä. Lionseilta olemme saaneet makkarat, pullat ja kahvit päivittäin. Talkoolaiset ovat pääsääntöiseti eläkeläisiä 60- 85 vuoitiaita. Työntekemisessä on ollut positiivinen vire ja yhteishenki on ollut erinomainen.

MITÄ OLEMME SAANEET AIKAAN?

150 metrin portaat, joissa on 202 askelmaa, kallistuskulmat ovat 18 – 32 asteen välissä. Portaissa on 4 tasannetta ala-, keski-, rinne-(inva) ja ylätasanne. Rinnetasanteelle pääsee pyörätuolilla ja penkit tulevat kaikille tasanteille. Portaat ovat maasta irti. Tasanteilla on upeat näköalat alas Kalajokilaaksoon, erilaisiin metsä- ja luontonäkymiin. Erilaiset portaat on suunniteltu maaston mukaan.

TÄMÄ ERITTÄIN HIENO NÄYTE YLIVIESKALAISESTA TALKOOPERINTEESTÄ.

Avajaiset pidetään ennen juhannusta.