Kuulalle kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja pronssi suunnistuksen erikoispitkän AM-kisasta
Julkaistu: 01.07.2021 08.06

Antti Isokääntä voitti H35 sarjan ja Tapani Niskanen H45 sarjan erikoispitkässä aluemestaruuskisassa Kaustisella. Isokääntä taittoi 14,2 kilometrin raitin lämpimässä säässä kahdessa tunnissa ja 22,27 minuutissa. Tapani Niskanen selvitti 12,3 kilometrin radan kahdessa tunnissa ja 58 sekunnissa.

Naisten pääsarjassa D21 Hanna Hangasmaa suunnisti hopeaa. Mestaruuden 11,7 kilometrin matkalla vei Vetelin Urheilijoiden Tanja Rannila. Toisen hopean Kuulalle nappasi H50 sarjassa Jarmo Nivala. Nivala jäi 9,1 kilometrillä 20 sekuntia kullasta. Nivala leimasi ensimmäisen rastin kaksi minuuttia Viitasaaren perässä, mutta nousi mestaruustaistoon neljännellä rastilla.

Markku Jylkkä toi illan viidennen mitalin H65 sarjassa. Jylkän hopea 7,7 kilometrin radalla jäi niukasti 21 sekunnin päähän.

Miesten pääsarjan 17,5 kilometrin radalla Lasse Härkönen ylsi kuudenneksi. Matka taittui kahdessa ja puolessa tunnissa ajalla 2.30,38.

Mestaruudesta huolimatta Antti Isokääntä totesi, että kamala reissu. Lämpötila teki menon hyvin hankalaksi. Muutama kilometri ennen maalia meni kisi kengän pohjasta läpi ja haittasi vielä tuskien taivalta, Kuulan suunnistusjaoston puheenjohtaja tuumasi.