3
HEI
15.00
Miesten Suomensarja, Suomensarjan pohjoislohko

Muhoksen Pallo-Salamat - Kuula   1 - 2

Suvannon pesäpallokenttä

Kuula voitti MuPSin kauden ennätysyleisön edessä

Rumpuryhmä löi sunnuntaina tahtia Suvannolla, kun Kuula ja Muhoksen Pallo-Salamat kohtasivat suomensarjan huippuottelussa. Ottelua selkeästi hallinnut Kuula otti ansaitun voiton supervuoroparissa lukemin 2-1 (6-2, 0-1, 3-0).

Kuula nakutti avausjaksolla kolmatta vuoroa lukuun ottamatta kahden pinnan sisävuoroja. Kolmannessa vuorossa MuPS tuli kahden juoksun päähän Jarmo Viittasen lyönnillä, mutta neljännessä vuorossa Kuula karkasi 6-2-johtoon Eemeli Jämsän ja Juuso Rantalan lyömillä juoksuilla. Jani Moilanen (2) ja Juho Haapakoski vastasivat Kuulan ensimmäisistä pinnoista. Yhden juoksun MuPS lahjoitti harhaheitolla.

Kuulan pelinjohtaja Pyry Haapakoski totesi ensimmäisen jakson olleen parasta Kuulaa tällä kaudella.

- Oltiin hyvin kuskin paikalla. Siinä tuli yksi pieni lipsahdus, josta vastustajalle olisi pitänyt tullu pinna, mutta ei kahta. Se oli vähän sellainen käännekohta, mitä sen jälkeen tapahtui. Sisällä pelattiin loppujakso fiksusta ja ansaittiin siitä voitto.

Täyttä pistepottiakin Kuulalle tarjottiin, mutta yksi virhe maksoi suoran voiton. Pyry Haapakoski ei jäänyt harmittelemaan, vaikka toisen jakson voitto lipsahti käsistä harhaheiton vuoksi.

- Sisäpeli ei vaan toisella jaksolla lähtenyt pyörimään niin kuin haluttiin. Se ratkaisi sen, että ei voitettu puhtaasti peliä. Marginaalit ovat pienet, kuten toisen jakson loppu osoitti. Siinä oli meillä paikka tehdä palo, mutta tulikin vastustajalle juoksu harhaheitolla

Supervuoroparissa kauden ennätysyleisö 228 katsojaa sai, mitä se halusi. Kuula aloitti väkevästi lyömällä kolme juoksua taululle, eikä MuPS pystynyt siihen enää vastaamaan.

- Hirvittävän hyvä tason nosto tuli supervuoroon. Saatiin vähän rauhoitettua hommaa. Toisella jaksolla ei saatu pitkiä sisävuoroja ja palot tulivat nopeasti, mikä sekoitti peliä. Päättäväisyys mailan varressa ratkaisi.


Rumpuryhmä piti rytmiä ja ääntä yllä koko pelin. Tunnelma Suvannolla keräsi kehuja myös vieraiden leiristä.

Tunnelmasta Pyry Haapakoski antoi vielä kerran kiitosta kotiyleisölle.

- Nyt oli hyvin väkeä ja rumpuryhmä toi oman mausteensa. Muhoksenkin pelaajat sanoivat, että mahtavaa, kun on tämmöistä. Hekin nauttivat täysin rinnoin. On tämä hienoa ja ei siinä voi kuin pelaajat ja pelinjohtajat vaan nauttia.

Kuula päättää neljän kotiottelun putken 13. heinäkuuta, jolloin Erno Hautamäen valmentama Kempeleen Kiri saapuu Suvannolle vieraaksi. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, edessä on viihdyttävä pesäpalloilta.

Tilastot
Muhoksen Pallo-Salamat

1 - 2

2 - 61 - 00 - 3

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista