30
KES
18.00
Miesten suomensarja, Runkosarja

Kuula - Haapajärvi  

Suvannon pesäpallokenttä

Kesän odotetuin pesismatsi pelataan keskiviikkona Suvannolla - Kuula haastaa sarjakärki Pesä-Kiilat

Kalajokilaakson paikallispelissä iskevät 30. kesäkuuta yhteen Ylivieskan Kuula ja Haapajärven Pesä-Kiilat. Joukkueet kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella miesten suomensarjassa. Kuulan pelinjohtaja Pyry Haapakoski toteaa kotijoukkueen lähtevän haastajan asemassa keskiviikon peliin.

- Haapajärvi porskuttaa kärjessä ja meillä kausi ei ole mennyt sillä tavalla kuin oltiin suunniteltu. Mielenkiinnolla ja hyvillä mielin lähdetään haastamaan kaveria. Kyseessä on ehdottomasti runkosarjan odotetuin ottelu, josta tulee varmasti mielenkiintoinen ja kiihkeä.

Pesä-Kiilat luopui ykköspesispaikastaan kauden 2015 päätteeksi. Haapajärviset ovat rakentaneet määrätietoisesti uutta nousua omiin junioreihin luottaen. Suunnitelma on kantanut parina viime vuotena Ykköspesiksen porteille saakka, mutta lopullista palkintoa Tero Kivelän suojatit eivät ole vielä työlleen saaneet. Monen papereissa Pesä-Kiilat on tällä kaudella pohjoislohkon kovin nousijaehdokas.

Paikallispeleissä on koettu vuosien varrella vahvaa aaltoliikettä. Tällä hetkellä Kalajokilaakson herruudesta pitää tiukasti kiinni Pesä-Kiilat, jota Kuula ei ole onnistunut voittamaan sitten kauden 2019, jolloin ylivieskalaisten kakkosjoukkue Kivimiehet pelasi suomensarjassa.

- Yhteen väliin Haapajärvi oli meille tosi kova peikko. Me ei pärjätty niille, ei sitten millään. Ajan kuluessa homma kääntyi päälaelleen ja muistan sen ajan, kun Kuula hallitsi paikallispelejä. Parin viime kauden aikana Haapajärvi on taas ottanut hallintaa, joten nyt se olisi taas aika käännellä kelkkaa meidän suuntaan, Haapakoski pohjustaa.

Haapakoskella on mielessä selkeät nuotit, joilla Kuula pystyy vääntämään voiton Suvannolla.

- Haapajärven liukas kärki pitää saada kiinni, eikä läpilyöntejä myöskään kärsi antaa. Jos näissä onnistutaan, niin silloin ollaan vahvoilla.

Vuosien mittaan Haapakoskelle on ehtinyt kertyä tilille paikallismatsi jos toinenkin. Yhden niistä hän muistaa erityisen hyvin.

- Yhtenä vuotena Keski-Pohjanmaa cupissa tuli niin kylmästi räntää, että kopparin tontilla mietin vain, että ihan sama kumpi voittaa, kunhan peli vain päättyisi. Se ottelu meni tietenkin vielä kotiutuslyöntikilpailuun.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7