Miesten suomensarja, Runkosarja

Kuula - Kempele

Suvannon pesäpallokenttä

KeKi rokotti armotta Kuulan virheistä

Hikinen oli Ylivieskan Kuulan iltapuhde keskiviikkona Suvannolla. Sisäpelin kanssa tuskaillut ja ulkopelivirheisiin sortunut kotijoukkue joutui toteamaan Kempeleen Kirin vahvemmaksi jaksoin 0-2 (1-5, 2-12).

Kuulalle oppitunnin antanut KeKi ei ole mikään heppoinen ryhmä, etenihän joukkue viime kaudella aina Ykköspesiksen nousukarsintaan saakka. Suvannolla KeKi sai osittain Kuulan avustama hurmoksen päälle, jota kotijoukkue ei pystynyt pysäyttämään.

Ottelu lähti Kuulalta tahmeasti liikkeelle. Kekin ensimmäiseen sisävuoroon tekemät kaksi juoksua olisivat olleet puolustettavissa hyvänä räpyläpäivänä. Helpot juoksut söivät Kuulan pelihuumoria varsinkin, kun sisäpelissä tehot jäivät piippuun

Ensimmäisessä vuoroparissa KeKin toisen juoksun sivaltanut lyöjäjokeri Jani Korhonen hoiteli jaksovoiton vieraille iskemällä kahteen seuraavaan vuoropariin kolme juoksua. Kuulan ainoan pinnan avausjaksolla löi Niklas Vähä.

Toisesta jaksosta jäi jälkipolville vielä vähemmän kerrottavaa. Ensimmäisessä vuoroparissa kotijoukkue kyllä osoitti, että se osaa pelata hyvää ulkopeliä. Kuula naulasi vakuuttavasti kolme rastia taululle ja lähti tavoittelemaan ensimmäistä kertaa ottelussa johto-asemaa.

Tilanne näytti lupaavalta, kun kärjestä saatiin rakennettua ajolähtö päälle, mutta kotiutusyritykset jäivät piippuun. Toisessa jaksossa KeKi meni menojaan lyömällä viisi juoksua taululle.

Eemeli Jämsä kavensi kolmannessa vuoroparissa tilanteeksi 1-5, mutta se oli laiha lohtu, kun Kempele takoi viimeisessä vuoroparissa seitsemän juoksua lisää. Ottelun viimeisestä juoksusta vastasi Juho Haapakoski, joka kotiutti ottelussa kaksi juoksua tuoneen Markus Matikaisen.

Kuulan parhaana palkittiin numerolla kaksi pelannut 1-vahti Juuso Rantala. Kakkospalkinto meni ykköset hihassa tuttuun tapaan pelanneelle 2-polttaja Juho Matolalle.

Seuraavan kerran Kuulan miehet ovat tulessa lauantaina 12.6. kun Tyrnävän Tempaus saapuu Suvannolle vieraaksi.