Miesten suomensarja, Miesten suomensarja

Kuula - Haapajärven Pesä-Kiilat  0 - 1

Suvannon pesäpallokenttä

Kuulan ryhtiliike ei riittänyt pisteisiin Pesä-Kiiloja vastaan

Keskiviikkona Suvannolla väreili ilmassa paikalliskamppailun mukanaan tuoma jännittynyt tunnelma. Vieraaksi saapunut Haapajärven Pesä-Kiilat oli selkeästi Kuulaa parempi ensimmäisellä jaksolla, mutta jaksotauon jälkeen kotijoukkue sai uutta puhtia otteisiinsa. Otteiden parantaminen riitti ainoastaan jaksotasapeliin, kun haapajärviset tulivat viimeisessä sisävuorossaan rinnalle. Paikalle saapuneet 384 katsojaa saivat todistaa, kuinka Pesä-Kiilat lähti kotimatkalle 0-1 (0-7, 3-3) -voitto taskussaan.

Ensimmäisellä jaksolla Pesä-Kiilojen sisäpelissä onnistui oikeastaan kaikki. Lyönnit tipahtelivat lyöjästä riippumatta väliin ja jälki oli sen mukaista. Ratkaisu nähtiin toisessa vuoroparissa, jossa vieraat löivät viisi juoksua ja tilanteeksi 0-7.

Vaikean ensimmäisen jakson jälkeen Kuula otti pelin hallintaansa. Jyri Suhonen vei kakkosrajaan suuntautuneella lyönnillä kotijoukkueen 1-0 -johtoon. Haapajärvi tasoitti heti paikan saatuaan toisen aloittavalla. Vuoron vaihdon jälkeen Kuula laittoi lisää vettä kiukaalle, kun Niko Jutila ja Esa-Jussi Kangas veivät onnistumisillaan kotijoukkueen kahden juoksun karkumatkalle.

Vieraat olivat vaikean paikan edessä viimeisessä sisävuorossa, kun Kuula naulasi varhaisessa vaiheessa ensimmäisen palon taululle. Sitkeästi taistelleet haapajärviset saivat lisää kipinää takaa-ajoon Kuulan tarjoillessa kavennuksen harhaheitolla. Pesä-Kiilat tuli kuin tulikin tasoihin Atte Kuosmasen kotiuttaessa Konsta Saarasen. Vieraat pääsivät yrittämään miestä kotiin vielä kahdesti, mutta Kuulan ulkokenttä teki yritykset tyhjiksi.

Kotijoukkue sai rakennettua hyvin tilanteen päälle viimeisessä sisävuorossa, mutta kotiutusyritykset tyrehtyivät laittomiin lyönteihin, koppeihin ja Pesä-Kiilojen hyvin pelanneeseen ulkokenttään.

Kuulan parhaana palkittiin Esa-Jussi Kangas ja kakkosena Juho Haapakoski.

Pelit jatkuvat 11.7. kotipelillä Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Ottelu alkaa klo 15.