E-tytöt, Aluesarja

Kuula - Nivala Pesis

Kivioja

E-tyttöjen toukokuu päättyi voittoon

Ulkokausi päästiin pitkän talven jälkeen starttaamaan vihdoin huhtikuun puolessa välissä. Toukokuun myötä harjoittelun lisäksi päästiin myös pelaamisen makuun harjoituspelin, King Meal-turnauksen sekä ensimmäisten aluesarjan pelien myötä.

Toukokuun alussa pelattiin harjoitusottelu Oulaisten Huiman f-tyttöjä vastaan. Hallissa pelatuista harjoituspeleistä oli jo aikaa ja pelien pariin pääsyä odotettiin jo kovasti. Pelissä näkyi vielä paljon jännitystä sekä virheitä mm. merkin sekä oman ulkopelin kanssa. Kuitenkin mukaan mahtui myös runsaasti hyviä suorituksia, erilaisten pelipaikkojen sekä numeroiden kokeilua. Peli päättyi Kuulan voittoon 1-0 (7-7, 7-6)

Reilua viikkoa myöhemmin olikin aika aloittaa sarjapelit Sievin Sisua vastaan. Kuula johti ensimmäistä jaksoa 8-5. Kuulan tytöt innostuivat sellaisiin ulkopelisuorituksiin johtoasemaansa puolustaessaan, että onnistuivat yllättämään niillä pelinjohtajankin. Sievin viimeinen lyöjä löi kuitenkin todella hyvän lyönnin kakkosjatkeen tuntumaan ja kopparin hyvästä hausta huolimatta tilanteesta 1+2 ja jakso päättyi tasan. Toisella jaksolla Sievi sai pienen etumatkan ja Kuulan porukassa oli viimeisen sisävuorolla pientä hätää ilmassa. Kunnon osumat palloon katosivat ja lopulta sieviläiset veivätkin kaksi pistettä mukanaan. Peli päättyi Sievin 0-1 (8-8, 7-10) voittoon. Tiukan pelin jälkeen joukkueessa vallitsi hyvä mieli hyvin pelatun pelin jälkeen, vastustaja oli vain tällä kertaa parempi. Ottelussa palkittiin Kuulalta I-palkinnolla Noora Hietasaari, II-palkinnolla Riikka Myllylä sekä tsempparina Aino Kotimaa.

Perinteinen Ylivieskan King Meal-turnaus järjestettiin Ylivieskassa 25.5. Voittoja ei turnauspäivän aikana matkaan tarttunut. Kylmästä kelistä ja tappioista huolimatta koko joukkueen asenne pysyi loistavana. Turnauspäivä oli kokonaisuudessaan hyvä ja mahdollisti vastuun tasaista jakamista koko joukkueelle. Ulkopeli edelleen pysyi hyvällä tasolla ja tarjosi haastetta vastustajille. Turnauksessa tsemppari-palkinnon sai Aino Kotimaa ja päivän pelaajana palkittiin Janica Salmela.

Vielä ennen toukokuun loppumista ja kesäloman alkamista saatiin Kiviojalle vieraiksi Nivala Pesiksen e-tytöt aluesarjan merkeissä. Pelin aikana Kuulan tytöt osoittivat olevansa nimenomaan ulkopelijoukkue. Ulkokentällä kaikki pelaajat tekivät töitä palojen eteen ja sieltä haettiin hienoja koppeja. Myös hieman alkukaudesta hakenut sisäpeli käynnistyi hiljalleen. Monipuolisella lyöntipelillä saatiin tehtyä hyvin tilannetta ja sitä kautta myös juoksuja aiempaa runsaammin. Ottelu päättyi lopulta Kuulan 2-0 (13-4, 7-3) voittoon ja tytöt pääsivät hyppimään voittorinkiin uurastuksensa palkinnoksi. Koko pelin joukkue pysyi keskittyneenä peliin sekä kentällä nähtiin paljon tuuletuksia ja peli-iloa. Pelissä palkittiin I-palkinnolla Anni Lämpsä, II-palkinnolla Sipriina Törmikoski sekä tsempparina Aino-Ilona Manninen.

E-tyttöjen kausi jatkuu 5.6. vieraspelillä Kannuksessa sekä heti perään Ylivieskan alueleirillä