Miesten Ykköspesis, Miesten Ykköspesis

Kuula - Vähäkyrön Viesti

Suvannon pesäpallokenttä

Kauden kuumin kamppailu kääntyi Kuulalle

Kuulan ja Vähäkyrön Viestin paikallisväännöt ovat tällä kaudella muodostuneet tapahtumarikkaiksi ja kuumiksi kamppailuiksi, eikä neljäs otatus tehnyt tässä poikkeusta. Tunnepitoinen ottelu päättyi Kuulan voittoon supervuoroparissa 2-1 (6-4, 0-10, 1-0). Tulos tarkoitti samalla sitä, että viimeiselle kierrokselle lähdetään mielenkiintoisista asemista. Kuulan on kerättävä yksi piste enemmän Ulvilaa vastaan kuin mitä Jokioinen saa Lievestuoreelta mukaan.

Ensimmäisellä jaksolla Kuula esitti tasapainoista ja hyvää peliä erityisesti ulkona. Kovalyöntinen vierailija teki juoksunsa yksittäisillä hyvillä lyönneillä, joille on aina tilaa. Kuulan jaksovoiton takeena oli kovalla prosentilla onnistuneet kotiutukset sekä VäVin muutamat räpylävirheet, jotka lopulta käänsivät jakson kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla VäVi sai unelma alun, kun se sai hyydytettyä ensimmäisessä vuorossa Kuulan kovan painostuksen ja pääsi tasoittavalla heti 0-4 johtoon Jaakko Erkkilän ja Elmeri Anttilan läpilyönneillä. Tästä intoutuneena vieraat saivat tältä kaudelta tutun hurmoksen päälle, eikä toisen jakson paremmuudesta jäänyt jossiteltavaa.

Supervuoroparissa Kuula sai heti pään auki, kun kotijoukkueen parhaana palkittu Jani Moilanen kotiutti Aappo Savikosken. Hyvin alkanut yhden palon tilanne tyrehtyi kuitenkin estämistuomioon, joka kuumensi tunteita toden teolla. Tuomareiden päätös tarkoitti ajolähdön sijaan kolmea paloa taululle ja vuoronvaihtoa. Tuomiosta saattoi olla kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa Kuulalle, sillä joukkue pelasi päätöksestä sisuuntuneena kauden parhaan ulkovuoronsa. Yli 400 katsojan pauhatessa Vävin pelaajia ei päästetty kakkospesää pidemmälle ja kaksi pistettä jäi Suvannolle!

- Tapa millä tavoin pystyttiin puolustamaan supervuorossa yhden juoksun johto asema lämmittää. Kolmea pistettä lähdettiin totta kai hakemaan, mutta tämä tulos tarkoittaa, että panosta riittää myös viimeisessä ottelussa, kommentoi Erno Hautamäki ottelun tulosta.