Miesten Ykköspesis, Miesten Ykköspesis runkosarja

Kuula - Lievestuoreen Kisa  2 - 1

Suvannon pesäpallokenttä

Kuula säilytti sarjapaikkansa pesis-trillerin päätteeksi

Kuula lähti viimeiseen runkosarjaotteluun kovat paineet niskassaan. Käytännössä Lievesruore oli voitettava kolmen pisteen arvoisesti, muuten tie veisi putoamiskarsintaan. Vierasjoukkue taisteli myös karsintoja vastaan ja sille riitti ottelun lopputuloksesi, ettei Kuula ottanut täyttä pistepottia. Kolmantena joukkueena lusikkansa soppaan toi Ulvila, jolla oli päätöskierrokselle lähdettäessä turvallisimmat lähtökohdat. Voitto sarjajumbo Lohesta riitti sille sarjapaikan säiyttämiseen.

Ensimmäinen jakso lupaili kotijoukkueen kannalta hyvää, sillä se onnistui menemään Teemu Nivalan ja Taneli Lassilan juoksuilla 2-0 johtoon. Lievestuoreen vastaus oli kuitenkin väkevä ja pelko putoamiskarsinnasta alkoi hiipiä puseroon, kun Liepeen pojat nakutti taululle 2-5 lukemat. Alusta asti oli selvää, että ottelu ei tullut olemaan ulkopelin näytöstä. Räpylävirheitä tuli molemmille joukkueille läpi pelin. Toisen lopettavalla vuorolla Kuula onnistui kääntämään 2-5 tappiolukemat 6-5 johtoon. Juoksuiloittelu jatkui myös kolmannen vuoroparin aloittavalla, jossa vieraat merkkasivat tililleen 4 onnistumista llisää. Kuulan vastaus oli kuitenkin yhtä kovaa luokkaan. Puhututtavin tilanne nähtiin, kun Teemu Nivalan sivallus osui kakkostuomaria ja pysähtyi siihen. Tuomarit katsoivat tilanteen kahden juoksun arvoiseksi arvioimalla, että pallo ei olisi liikkunut märällä nurmella pajatson tyhjennyksen arvoisesti. Ennen Lievestuoreen viimeistä sisävuoroa, kantautui Koskenharjulta mieluisia uutisia. Lohi oli ottanut jaksovoiton Ulvilasta, mikä riitti vieraille sarjapaikan säilyttämiseen. Lievestuore ei enää juoksun teossa onnistunut ja näin Kuula nappasi 10-9 jaksovoiton ja piti toiveet suorasta säilymisestä hengissä.

Toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäisellä vuoroparilla paineettomasti pelannut Kisa meni Jani Karppasen ja Olli Kiiverin lyömillä juoksuilla 1-2 johtoon. Kuula näytti painelevan omia menojaan toisessa vuoroparissa, jonka aloittavalla se siirtyi 5-2 johtoon. Ehkäpä kauden huonointa ulkopeliä pelannut kotijoukkue häpläsi kolmannessa vuoroparissa 6-4 johdon 6-8 takaa-ajoasemaksi. Näihin lukemiin jakso myös päättyi, mikä tarkoitti sitä, että karsinnat kutsuvat ellei Lohi ollut voittanut Ulvilaa. Vilkaisu pesistuloksiin näytti, että toiveet ovat vielä hengissä. Lohi oli pystynyt nujertamaan Ulvilan ja voitto supervuorossa riitti säilyttämään sarjapaikan.

Supervuoroparissa Kuula kaivoi taisteluilmeen esiin. Nyt oli päätetty, että homma hoidetaan kotiin. Kolme juoksua taululle ja enää ei tarvinnut kuin räpylän kestää ja sehän kesti. Kisa pidettiin nollilla, ja kotijoukkue nousi viimeisellä kierroksella sijalle 9. Parempi juosuero takasi sen, että Kuula nousi ohi Ulvilan sarjataulukossa.