Miesten Ykköspesis, Miesten Ykköspesis runkosarja

Kuula - Puijon Pesis, Kuopio  2 - 1

Suvannon pesäpallokenttä

Kuula nousi viime hetkillä voittoon

Kuula otti kevätkauden viimeisessä ottelussa todella tärkeän voiton Puijon Pesiksestä. Savolaiset kaatuivat vaiherikkaan otteluun päätteeksi Suvannolla 2-1s (1-5, 3-2, 4-1).

Ensimmäinen jakso oli kauttaaltaan vierasjoukkueen hallintaa. Kuula käväisi 1-0 johdossa, mutta sen jälkeen Puijo meni menojaan. Ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vieraiden parhaana palkittu Ville Pietinen löi pallon kakkospuolelta maisemiin, jonka aikana kotiin ehtivät niin Antti Rinnevuori kuin Simo Vainikainenkin. Samassa vuoroparissa Perttu Paakkola onnistui vielä kertaalleen ja toiseen vuoropariin mensiin Kuopion 1-3 johdossa. Vieraat lisäsivät siinä johtoaan vielä kahdella juoksulla ja jakso kirjattiin lopulta Puijolle selkein 1-5 lukemin.

Tauon aikana Kuulan pelinjohtaja Erno Hautamäki teroitti joukkueelleen, että toisella jaksolla kentälle täytyy jättää kaikki, mitä jätettävissä on. Pelillinen ilme olikin huomattavasti parempi, mikä mahdollisti taistelun jakson ja ottelun voitosta. Juoksuja tehtailtiin tasatahtiin aina neljänteen vuoropariin asti, jossa Kuula pystyi venymään viime hetkillä ja viemään ottelun jatkopalloille. Teemu Nivalan onnistuminen tuli viimeisellä mahdollisella hetkellä kahden palon tilanteessa kolmannella lyönnillä, jolla lyöjäjokeri kotiutti kolmospesällä odotelleen Ville Takalan.

Toisen jakson nousu loi kotijoukkueelle todellisen hurmoksen päälle ja supervuoroparissa Puijo oli täysin vastaanottavana osapuolena. Kuula mätti aloittavalla vuorolla taululle 4-0 lukemat, mikä riitti masentamaan vierailijat. Puijo onnistui tasoittavalla vuorolla ainoastaan kerran ja näin arvokkaat kaksi pistettä jäivät Suvannolle!