PesäKuula NYP, Naisten Ykköspesis

Pesä Ysit, Lappeenranta - PesäKuula NYP   2 - 1 S

Vanha kenttä, Lappeenranta

Piste saaliina Lappeenrannasta

PesäKuulan pelit naisten Ykköspesiksessä jatkuivat vierasottelulla Lappeenrannassa. Ottelu oli molemmin puolin tiukkaa ulkopeliä, eikä tilanteilla päässyt kumpikaan joukkue juhlimaan.

PesäKuulan vahvuuteen liittyi tähän peliin Ria Ojala, joka siirtyi pienen Kempeleen mutkan kautta Seinäjoen Maila-Jussien joukkueesta Jokilaaksoon. Ria tuo joukkueeseen kokemusta nuoresta iästään huolimatta. Hän on useamman kauden pelannut Superpesistä linjassa ja sisäpelissä häneltä luonnistuu rooli kuin rooli.

Ensimmäisellä jaksolla PesäKuula onnistui pitämään Lappeenrannan vaaralliset kotiuttajat kurissa ja kun omien kotiuttajien suoritukset puolestaan onnistuivat. Ensimmäisen jakson voitto ansaitusti lukemin 1-3 pohjoisen joukkueelle.

Toisella jaksolla tilanteiden tekeminen oli kummallekin joukkueelle vaikeaa. Pesä Ysit onnistui siinä vasta 3 tasoittavalla vuorolla, kun 0-2 tilanteessa viimeisenä lyöjänä mailan varressa ollut Reetta Lehtinen onnistui yllättämään PesäKuulan kentän kunnarin ja yhden tavallisen arvoisella lyönnillä. Jatkotilanteesta vielä Joanna Paukkunen sivalsi kolmannen jouksun. PesäKuula ei enää omalla viimeisellä sisävuorolla onnistunut, joten jakso lappeenrantalaisille 3-0.

Ensimmäisessä kotiutuslyöntikilpailussa PesäKuula onnistui puolustamaan Pesä Ysien yritykset yhtä lukuunottamatta. Kun omalla vuorolla PesäKuula onnistui vain kerran, oli edessä jatkoparit, joissa Pesä Ysit onnistui jokaisella parilla. Kun PesäKuulan ensimmäinen pari epäonnistui, pystyivät lappeerantalaiset peruuttelemaan rajoille ja torjumaan läpilyöntejä. Nina Jutilan läpilyönnistä huolimatta PesäKuula hävisi kotarit 4-3. Täten koko ottelu Pesä Yseille 2-1.

Ottelun palkitut: 1. Fiona Soini ja 2. Nina Jutila

PesäKuulan pelit jatkuvat heti lauantaina 18.5. Kuusankosken Puhdin vieraana.