Hiihtokoulu 2021-2022


Hiihtokoulu, hiihtokerho, hiihtoharkat… Tervetuloa hiihtoharrastuksen pariin kaudelle 2021-2022. Ylivieskan Kuulan hiihtojaoston järjestämässä hiihtokoulussa harjoitellaan hiihtoa ja hiihtoon liittyviä taitoja rennolla otteella ilman suurempia kilpailutavoitteita. Kokeneemmille ja kilpahiihdosta kiinnostuneille Kuulalta löytyy oma harjoitusryhmä, johon uudet hiihtäjät ovat myös lämpimästi tervetulleita. Kilpahiihtoryhmästä lisätietoa saat Jarkko Reijoselta (puh. 044 345 0066).


Hiihtokoulu starttaa ti 12.10. klo 18 uimahallin pururadalla. Kokoonnutaan harjoitusten alussa parkkipaikan vieressä olevan huoltorakennuksen etupuolelle. Harjoitukset kestävät n. 50 minuuttia. Hiihtokoulu on tarkoitettu kaikentasoisille hiihdosta kiinnostuneille 6-12 -vuotiaille lapsille. Hiihtokouluun voit ilmoittautua ja lähteä mukaan myös myöhemmin syksyllä tai vaikka lumentulon jälkeen, onhan hiihto lumilaji. Mieluusti otamme ilmoittautumiset vastaan 10.10. mennessä, jotta osaamme varata riittävästi oheistarvikkeita ja vetäjiä harkkoihin.


Ensimmäisellä kerralla pidetään lapsille ja vanhemmille lyhyt info hiihtokoulun sisällöstä ja kauden ohjelmasta. Tiedotus toiminnasta sosiaalisen median, Kuulan kotisivujen ja lasten vanhemmille perustetun WhatsApp-ryhmän kautta.


Uudistettu Kuulan hiihtokoulu järjestetään Suomen Hiihtoliiton, Suomen Ampumahiihtoliiton sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyönä laaditun Tuiskun lumilajikoulun sisällön mukaisesti. Tiistain hiihtoharkkojen lisäksi kauden aikana järjestetään torstaisin 4-5 viikkokisat, joissa jokaiselle osallistujalle luvassa pieni palkinto! Hiihtokoulun hinta on 50 €/kausi, hintaan sisältyy laadukas hiihtopipo Kuulan logolla sekä Tuiskun lumilajikoulun materiaalit. Hiihtoharkoista tehdään myös viitteellinen viikko-ohjelma, joka julkaistaan piakkoin.


Sulan maan aikaan kokoonnumme uimahallin pururadalle, kunnes Huhmarin tykkilumilatu saadaan hiihtokuntoon. Tämän jälkeen harjoitukset pidetään niin kauan tykkilumiladula, kunnes uimahallin latu on hiihtokunnossa. Keväällä harjoitukset pidetään pääsääntöisesti uimahallin laduilla. Lopetellaan kevään harjoitukset, kun hiihtokelit loppuvat Ylivieskasta. Tykkilumiladun käyttö on hiihtokoululaisille maksutonta ja myös hiihtokoululaisten vanhemmat ovat tervetulleita ladulle harjoitusten aikana.


Kauden aikana järjestämme vanhemmille opastusta suksien voiteluun ja autamme mielellämme oikeanlaisten hiihtovälineiden hankinnassa.


- Kuulan hiihtoaktiivit ja Kuula Ski Teamin nuoret hiihtäjät


Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Pertti Heinonen 040 8491 468 (WhatsApp tai SMS)