E-tytöt, Pohjoisen alueen pelisarja

Veteli - Kuula

Vetelin pesäpallokenttä

E-tytöt tarjosivat jännitystä – kausi päättyi 1-2 voittoon

E-tyttöjen kauden viimeinen peli pelattiin vieraskentällä Vetelissä, jossa kotijoukkue Veteli Pesistä vastaan pelattiin yksi kesän jännittävimmistä otteluista. Ottelu kirjattiin lopulta supervuoroparin jälkeen Kuulan 1-2 (6-7, 15-7, 4-5) vierasvoittoon. Otteluun lähtiessä tiedettiin, että pelistä on tulossa tiukka ja kyseessä on sarjan kärkipään joukkueiden tasainen kamppailu.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Kuulalta tiivistä ulkopeliä ja muutoinkin joukkueilta ulkopelin juhlaa. Ensimmäisellä vuorolla Veteli sai lyötyä vain yhden juoksun. Vetelin tiiviistä ulkokentästä saatiin lyötyä kolme juoksua sekä kertaalleen hyödyntämään harhaheittoa onnistuneesti juoksun tuonnissa. Toisessa vuorossa Veteli meni hyvillä lyönneillä 6-4 johtoon. Tyttöjen sisäpelin varmuus kuitenkin riitti ja tarvittavat kolme juoksua saatiin tehtyä, jotta jaksovoitto saatiin kasaan. Toisella jaksolla Veteli sai sisäpelinsä auki ja lyötyä pallon useampaan otteeseen läpi. Oma peli jäi telineisiin eikä Kuulan tehdyt seitsemän juoksua riittäneet vaan jakso Vetelille 15-7.

Superiin lähdettiin sisältä. Ajolähdöstä saatiin juoksu ja heti perään kotipesän harhaheitolla toinen. Tähän perään takatilanteesta läpilyönnillä syntyi vielä kunnari ja Kuula pääsi ulkovuoroon puolustamaan viiden juoksun johtoaan. Veteli löi supervuorossa kahteen otteeseen 1+1 arvoisen läpilyönnin. Supervuoron loppuvaiheilla kolme viimeistä lyöjää pääsivät lyömään takatilanteessa taululla ollen numerot 4-5, mutta Kuulan tyttöjen ulkopeli kesti ja taulun lukemat jäivätkin lopputulokseksi. Tuomarin viheltäessä pilliin päästiin juhlimaan voittoa kesän viimeisestä sarjapelistä.

Ottelussa palkittiin supervuorossa kunnarin kiertänyt sekä polttolinjassa isolla alueella pelannut Janica Salmela sekä takakentällä kovia lyöntejä katkonut Minja Siltakoski.

E-tyttöjen kausi on ollut positiivinen. Kaikki sarjan joukkueet on voitettu vähintään kertaalleen ja toistaiseksi E-tytöt pitävätkin Pohjoisen alueen pelisarjan piikkipaikkaa. Päivän vastustaja Vetelillä on vielä kaksi ottelua jäljellä, joiden jälkeen selviää onko Kuulan lopullinen sijoitus lopulta sarjan ensimmäinen vai toinen. Kaiken kaikkiaan kausi on sujunut odotuksia paremmin ja on ollut hienoa nauttia tyttöjen tarttuvasta peli-ilosta. E-tyttöjen peleissä onkin nähty läpi kesän värikästä ja hyväntuulista pesäpalloa. Sarjan lopputulosta odotellessa E-tytöt jatkavat yhä harjoittelemistaan ennen joukkueen yhteisiä päättäjäisiä.

Kuulan E-tytöt on kaudella 2020 ollut seurayhteistyössä Sievin Sisun kanssa syntynyt joukkue, jota ovat edustaneet Aino Kotimaa, Aino-Ilona Manninen, Ingrid Sandholm, Janica Salmela, Karita Valtonen, Lottaliina Markkula, Meimi Vähäkangas, Mila Haapakoski, Minja Siltakoski, Mireka Valtonen, Nella Arvola, Pinja Salonsaari, Riikka Myllylä ja Roosa Heikkilä.