Maastopyöräkoulu junnuille alkaa 6.5. klo 18
PyöräilyJulkaistu: 28.04.2024 10.30

Maastopyöräkoulu junnuille alkaa 6.5. klo 18

Tule mukaan maastopyöräilyn pariin!

Maanantaina 6.5. alkaa Maastopyöräilyn lajikoulu junnuille klo 18.00. Lajikoulu on tarkoitettu 8-13 -vuotiaille maastopyöräilystä kiinnostuneille täysin aloitteleville, tai jo lajin parissa jonkin verran kokeneille juniorikuskeille.

Maastopyöräkoulussa tutustutaan osaavien ohjaajien opastuksella maastopyöräilyn lajitaitoihin, jolloin tutuksi tulevat maastossa tarvittavat ajotaidot kuten tasapainoilu, esteiden ylitys, sujuva vaihteiden käyttö, ylä- ja alamäkiajo sekä tietysti herkkuna keuliminen ja kikkailu. Tutustumme myös turvalliseen maastoajoon ja miten pyörä pysäytetään vauhdista tai vaikka alamäessä turvallisesti.

Koulun vetäjinä toimii joukko kokeneita maastokuskeja ja ohjaamisen ammattilaisia. Harjoituskerran kesto on yksi tunti ja harjoitukset pidetään Ylivieskan liikuntakeskuksen kupeessa olevan pururadan maastossa. Kokoonnumme aina huoltorakennuksen edessä pururadan alkupäässä.

Maastopyöräkouluun osallistuvan pyörän on oltava

  • maastoajoon soveltuva
  • kuljettajalle sopivan kokoinen
  • käsijarruilla varustettu
  • vaihteellinen
  • huollettu
  • juomapullotelineellä ja juomapullolla varustettu.
  • Lisäksi pakollisena pyöräilykypärä.

Osallistujia ei ole vakuutettu toiminnan järjestäjän puolesta, joten huolehdittehan että tapaturmavakuutus on voimassa!

Maastoajosta innostuneille junnuille pyöräilyjaosto kustantaa kaikille maastopyöräilyn lajikouluun osallistuville Kuulan jäsenille kesän 2024 aikana osallistumismaksut Suomessa järjestettävissä maastopyörätapahtumissa.

Ohjaajina maastopyöräkoulussa toimivat:

Jani Hämäläinen – Vauhtilajeista motocrossista ja snowcrossista taustoja kerryttänyt maastopyöräilyssäkin jo pian vuosikymmenen ketjua kireällä pitänyt kisakuski.

Pertti Heinonen – Monipuolisesti kestävyysurheilun parissa ja junioritoiminnassa vaikuttava maantie- ja maastopyöräilijä jota triathlonkilpailutkaan eivät hirvitä!


Tatu Mustonen - Gravel-, maasto- ja arkipyöräilijä, harrastekilpakuntoilija ja opettaja. Tatun sanoin aina on hyvä keli pyöräillä!


Piia Hämäläinen (jaoston pj) – Piialle pyörä on aina ollut påp – maastopyöräily vielä påpimpi. Piia haluaa kannustaa lisää mimmejä maastopyöräilyn pariin, sillä maastopyöräilyssä parasta on itsensä ylittäminen ja uusien taitojen oppiminen – sekä kilpailut ja upeat elämykset!

Tervetuloa siis ensimmäiselle kerralle maanantaina 6.5. klo 18. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://forms.gle/cmshysDgavZNXJtQ8

Ensimmäinen kerta on osallistujille maksuton. Maastopyöräkoulun hinta on 50€, hinta sisältää Kuulan jäsenmaksun 10€ / vuosi. Laskun lähetämme sähköpostilla toisen osallistumiskerran jälkeen.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja Ylivieskan Kuula pyöräilyjaosto

Jani Hämäläinen 0408324085

Pertti Heinonen 0408491468


Ylivieskan Kuula Ry

Kauppakuja 5

84100 YLIVIESKA

sanna.jokela@ylivieskankuula.fi

0442354684

Y-tunnus: 0190563-7